fbpx
Hypnobirthing ervaring
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

De geboorte van onze 1e, een onverwachtse ziekenhuis bevalling

Geboorteverhaal

Op 10 juli om 8.46 uur is onze zoon geboren! Het was een onverwachtse ziekenhuis bevalling.

De bevalling begon dinsdagnacht om 2.00 met weeën die later om 22.00 uur iedere vijf minuten kwamen. Toen de verloskundige kwam had ik boven verwachting al 8 cm uitsluiting en heeft het bevalbad absoluut zijn dienst bewezen!

Toch lieten de laatste cm op zich wachten en werd er om 4.00 die nacht besloten om toch naar het ziekenhuis te gaan om het laatste stukje van de bevalling af te maken. Daar kreeg ik een infuusje om de weeën wat sterker te maken. De bevalling werd voortgezet in bad. Uiteindelijk het laatste stukje persen op bed gedaan, omdat in bad de hartslag van de baby op een gegeven moment steeds te laag was.

Op bed ging het aller-allerlaatste persstukje goed en pakte ik hem zelf aan. Echt een heel bijzonder en waardevol moment! Doordat zijn navelstreng een paar keer om zijn arm was gedraaid scheurde deze bij de bevalling af. Bloody mess en vreemd verschijnsel, maar niks aan de hand verder.

Met hem was alles goed!

Borstvoeding ging direct goed en hij hapte wonderbaarlijk goed aan.

Kortom een lange onverwachtse ziekenhuis bevalling maar we met een heel goed gevoel op terug kijken!

Ik vond de bevalling zelf heel erg goed te doen, ik zat echt in een ontspannen flow, en iedere begeleider (verloskundige thuis en in het ziekenhuis) waren onder de indruk hoe goed ik de weeën steeds opving.

Ik stond versteld dat de persweeën eigenlijk geen pijn deden, alleen op het aller allerlaatst toen het hoofdje stond. Het voelde eerder als een drukkend gevoel. Tussen de weeën door was ik heel erg zen.

Ik heb geen moment aan pijnbestrijding gedacht of nodig gehad, omdat het gewoonweg goed te doen was.

Archief

Categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *