fbpx
Hypnobirthing ervaring
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Soms verbaas je de zorgverleners, geboorteverhaal van een 1e kindje

geboorteverhaal hypnobirthing | Hypnobirthing | hypnobirthing 1e kindje | totaal ruptuur

Ik zou je nog kort mijn geboorteverhaal inclusief wat ik aan de HypnoBirthingcursus heb gehad doorsturen.

De geboorte van Lieke startte om 2 uur ‘s nachts. Ik werd wakker van de weeën, waar ik wel even aan moest wennen. Ik besloot de aangeleerde ontspanning te zoeken. Dit lukte door middel van de regenboogmeditatie, die ik in bed een aantal keer heb geluisterd. Daarna een tijd onder de douche gezeten op een douchekruk en ik vond mijn draai in een prettige ontspanning. 

De openende roos heeft me geholpen in mijn geboorteverhaal.

Na enige tijd ben ik naar beneden gegaan en heb ik rustig wat rondgelopen, een beetje op de bal heen en weer bewogen, ondertussen luisterend naar de hypnobirthing muziek. Alles was heel ontspannen en goed te doen. Het weten wat er gebeurd met de geboortespieren in je baarmoeder en visualisaties van de blauwe linten en de zich openende roos hebben me geholpen in dit stadium. 

Dit voelt nog niet zo ver, het kan vriezen en kan dooien.

Rond half 8 werd de frequentie van de weeën hoger en besloot ik nogmaals de verloskundige te bellen. Zij kwam rond 8 uur. Even kort met elkaar gesproken en toen wilde ze wel even bekijken hoe ver gevorderd mijn ontsluiting was. Boven op bed voelde ze eerst even aan mijn buik, waarop ze zei, “dit voelt nog niet zo ver, het kan vriezen en kan dooien”. Toen ze mijn ontsluiting voelde was ze nogmaals erg verbaasd. Zeker 7 cm, maar tijdens een wee zelf 8 of 9 cm.

Omdat het rond de wisseltijd van haar dienst was gelijk haar collega gebeld en de kraamhulp. Die waren er beiden rond 9 uur. Ik deed zelf de deur voor haar open, wat haar verbaasde. Ondertussen was mijn man wat met haar aan het praten en liep ik rustig rondjes in de woonkamer, af en toe meepratend en in mijn ontspannen staat blijvend.

Ik deed zelf de deur voor haar open, wat haar verbaasde.

Rond een uur of 10 merkte ik dat de weeën begonnen te veranderen en meer naar beneden duwden. Daarop zijn we naar boven gegaan. Ik had de bal op het bed gezet en hing daar overheen, toen de druk van de beginnende persweeën ervoor zorgden dat mijn water brak. Kort daarna ben ik op de baarkruk gaan zitten en met een aantal persweeën in 10 minuten was mijn dochter Lieke er. Iets te vlot, waardoor ik nog wel naar het ziekenhuis moest om me te laten hechten. 

Maar ook hier heeft de HypnoBirthing cursus ervoor gezorgd dat dit prettig is verlopen

Het voornemen om mee te bewegen met hoe de geboorte zou lopen heeft erg geholpen. Wat me rust gaf was dat ik me ervan bewust was dat ik kon vragen wat de noodzaak van eventuele behandelingen was, en waar de ruimte zat. Ik heb gevraagd of het mogelijk was iets langer thuis te blijven, maar dat kon helaas niet. In het ziekenhuis ben ik goed geholpen en we waren aan het einde van de middag weer samen thuis. 

Een heel aantal elementen uit de HypnoBirthing cursus hebben ervoor gezorgd dat ik terugkijk op een ontspannen en mooie geboorte!

Groetjes,

Jolien 

Archief

Categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *