fbpx

Onverklaarbare lichamelijke klachten

(Totaal Balans Therapie)

Totaal balans therapie

“ De sessies bij jou hebben hun werk gedaan! Een paar jaar geleden was dit volledig met me aan de haal gegaan!

Bedankt voor al je lieve aandacht! Ik denk dat ik voorlopig zelf vooruit kan en zo niet dan kom ik heel graag bij je terug! ”

Ingrid

Heb jij onverklaarbare lichamelijke klachten? Je bent al regelmatig naar de huisarts geweest, maar helaas heb je nog steeds geen oplossing. Dan is de Totaal Balans Therapie misschien wel een betere oplossing voor jou. Verhelp onverklaarbare lichamelijke klachten en breng je energie weer in balans. 

Onverklaarbare lichamelijke klachten

Je loopt misschien al een langere tijd met onverklaarbare lichamelijke klachten, zonder een duidelijke oplossing. Misschien ben je al naar een dokter geweest en heeft dit je niet verder geholpen of kies je bewust voor natuurgeneeskunde. Langdurige klachten zijn natuurlijk nooit fijn, vooral niet als de oplossing nog ver weg lijkt te zijn! Natuurgeneeskunde kan vaak meer oplossen dan je denkt. 

Totaal Balans Therapie

De Totaal Balans Therapie methode is een 1-op-1-behandeling gebaseerd op de principes van kinesiologie. Dit is de leer van spieren, met een samenhang tussen meridianen en organen. Met de Totaal Balans Therapie spoor ik verstoringen in de spieren op, door spiergroepen te testen op een afwijkende spierspanning. Dit doe ik door testbuisjes bij het lichaam te houden, terwijl ik ondertussen de pols vasthoud. In deze buisjes zitten bijvoorbeeld vitaminen, mineralen of ziektekiemen. Vervolgens voel ik aan de reactie van de spier of er stress is op bepaalde stofjes in deze testbuisjes. Hiermee kan ik makkelijk herkennen waar het lichaam op reageert en wat het dus ook nodig heeft om te herstellen. Waar komen deze onverklaarbare lichamelijke klachten vandaan? Op dezelfde wijze worden ook chakra disbalans, emotionele blokkades, chemische verstoringen, ziektekiemen en voedingstekorten opgespoord. Na de Totaal Balans Therapie voelen mensen zich fitter. Langzaam merken zij dat hun weerstand verbetert, buikklachten verminderen, zij beter slapen, optimistischer worden, en … Dat de onverklaarbare lichamelijke klachten afnemen of zelfs verdwijnen! 

Hoe gaat de Totaal Balans Therapie in z’n werk?

We beginnen de Totaal Balans Therapie met een telefonische intake van ongeveer een halfuur. Tijdens deze intake vraag ik je het hemd van het lijf! Welke klachten heb je en hoelang heb je deze klachten al? Maar ook: ben je eerder opgenomen in het ziekenhuis, heb je voedingsproblemen, allergieën, ziektes en wat zijn de klachten in jouw familie? Na dit gesprek heb ik een goed beeld van jouw achtergrond en plannen we de eerste behandeling in. Tijdens deze behandeling kun je rustig plaatsnemen op mijn behandeltafel, waarbij de kleren aangehouden mogen worden. Vervolgens ga ik aan de gang met de testbuizen. Dit is soms zo rustgevend, dat je zo in slaap kan vallen! De behandeling duurt een halfuur tot drie kwartier, daarna geef ik advies uit. Het is eigenlijk een puzzel die ik probeer te leggen. Wat zijn de oorzaken van jouw klachtenpatroon en wat kan je vervolgens doen om het veranderingsproces in gang te zetten? 

De vervolgstap: het advies

De Totaal Balans Therapie is vooral gericht op het versterken van het zelfhelend vermogen. Jouw lichaam wil altijd terug in balans en beter worden. Wat heeft jouw lijf nodig om dat effectief te kunnen doen? Vaak geef ik advies voor voedingssupplementen, kruiden, homeopathie of verandering in leefgewoonten. Dit advies moet meestal 6 tot 9 weken gevolgd worden, voor je een vervolgafspraak maakt om te kijken of het advies inderdaad heeft gewerkt. 

Het gebruik van kinesiologie

Kinesiologie wordt gebruikt als onderzoeksmethodiek. Dit heeft te maken met de lichaamsintelligentie. Het lichaam voelt, signaleert, registreert en reageert op o.a. voeding, nachtrust, beweging, werkdruk, spanning en gedachten. Totaal Balans Therapie is een methode die zich onderscheidt van de andere kinesiologische systemen, omdat het de mogelijkheid biedt om veel verschillende therapievormen te combineren. Dit maakt het mogelijk om op deze manier toch onverklaarbare lichamelijke klachten te definiëren. 

Doelstellingen

 • Met behulp van spiertesten de oorzaken van een klachtenbeeld opsporen. Dit doen we vanuit een holistische mensvisie. Dat wil zeggen dat er aandacht is voor zowel lichamelijke, emotionele/psychische als sociale factoren.
 • De gevonden disbalans positief beïnvloeden door middel van natuurlijke hulpmiddelen/methodieken.
 • Het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleren.
 • De (oude) energieblokkades opruimen, waardoor de balans stabieler wordt en onverklaarbare lichamelijke en emotionele klachten afnemen.

Totaal Balans Therapie bij kinderen

De Totaal Balans Therapie is niet alleen weggelegd voor volwassenen. Ook voor kinderen met onverklaarbare lichamelijke klachten kan deze methode erg goed gebruikt worden. 

Heeft jouw kindje last van … 

 • Slaapproblemen/onrust
 • Voedingsproblemen/allergie en (voedsel)intoleranties
 • (Onbegrepen) huilen
 • Buikpijn, darmkrampen, obstipatie, diarree, bedplassen
 • Terugkerende oorontstekingen, chronische verkoudheid, astma
 • Huidproblemen (bijv. jeuk, eczeem, waterwratjes)
 • Moeheid, hoofdpijn, concentratieproblemen
 • Emotionele (gedrags)problemen zoals faalangst

Dan is het zeker geen verkeerd idee om de Totaal Balans Therapie te proberen! 

Onverklaarbare lichamelijke klachten verhelpen? 

Maak dan een afspraak voor de Totaal Balans Therapie. Ik help je graag om de oorzaken van deze onverklaarbare lichamelijke klachten te vinden en deze samen met jou te behandelen. De kosten zijn 93 euro per uur, iedere 20 min extra 31 euro (BTW vrijgesteld). Lees meer over de tarieven en eventuele vergoedingen*.