fbpx

HypnoBirthing®

Een leuke, positieve en praktische methode, voor jou en je geboortepartner die makkelijk te leren is

Hartenwens HypnoBirthing

Workshop Zorgeloos Bevallen

Een LIVE online workshop voor jou en je geboortepartner, waarin je alles gaat horen en leren wat je zéker moet weten ter voorbereiding van een kalme geboorte van jullie baby. Super voor wie twijfelt of een hele cursus zou passen of voor wie dit praktisch niet haalbaar is. 

Hartenwens HypnoBirthing

Cursus HypnoBirthing®

Een leuke, positieve en praktische methode, voor jou en je geboortepartner die makkelijk te leren is. In vier of vijf groepssessies help ik je vanuit vertrouwen naar de geboorte uit te kijken. Je partner leert precies wat zijn of haar belangrijke rol hierin kan zijn. 

Hartenwens HypnoBirthing

Op maat programma

Een programma precies op maat gemaakt voor jullie. Supergeschikt als vervolg op de workshop maar ook voor wie al de nodige ervaring en/of kennis in huis heeft. Zowel online, bij jullie thuis als in mijn praktijk mogelijk.

Hartenwens HypnoBirthing

Stuitkering

1 op 1 sessie voor wie haar kindje op een zachte, handsoff, manier uit wil nodigen om te draaien. Ook te combineren met technieken uit Spinning Babies, natuurgeneeskunde en Access Consciousness™. 

Hartenwens HypnoBirthing

Opfriscursus HypnoBirthing®

Een groepscursus voor ouders die hun 2e, 3e of 4e kind verwachten en zich weer even helemaal ‘onder willen dompelen’ in het HypnoBirthing®-gedachtengoed. 

Hartenwens HypnoBirthing

Workshop Relaxte Babytijd

Een workshop om jou en je geboortepartner perfect voor te bereiden op de tijd dat je kindje geboren is, zodat de zeker komende momenten van onzekerheid geen grip op jullie krijgen. 

Hartenwens HypnoBirthing

Rite of the Womb

Een vrouwenritueel wat tevens een heling is, aangeboden in workshopvorm. Het brengt jouw vrouwelijke energie meer in balans wat jouw gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde zal vergroten. 

Workshop Zorgeloos Bevallen – LIVE Online

Samen met je partner de basics leren om zorgeloos te bevallen in deze inspirerende praktische workshop.

In één dagdeel voorbereid op een kalme geboorte van jullie baby 

Wat ga je leren, doen en ervaren?

 • Hoe het geboortelichaam werkt en wat je lichaam allemaal voor je doet
 • Een aantal zeer effectieve technieken vanuit de HypnoBirthing
 • Hoe visualisatie bij kan dragen aan een fijne voorbereiding
 • Wat en hoe ontspanning bijdraagt aan de geboorte
 • Een heerlijk ontspannende ademhalingstechniek die je helpt de geboorteduur te verkorten.
 • Wat verschillende houdingen voor effect hebben op de geboorte ervaring
 • Hoe je contact kan maken en kan verbinden met je kindje tijdens de zwangerschap en na de geboorte
 • Wat en hoe je deze periode echt samen kunt doen en je partner je volledig kan ondersteunen
 • Waarom de juiste informatie en keuzes maken zo belangrijk is
 • Hoe je jullie wensen optimaal verwoord naar zorgverleners
 • En heel veel praktische tips waarmee je direct thuis aan de slag kan

Kosten voor deze groepsworkshop

 • LIVE Online €78 per koppel (per zwangere)

Willen jullie na deze workshop je verdiepen dan ontvang je €48,- korting op de volledige groepscursus.

Zorgeloos bevalllen

“De workshop heeft vooral bevestigd wat ik al voelde; namelijk dat mijn lijf normaal gesproken alles zelf kan regelen. Dat was heel fijn, soms wordt er in de reguliere zorg zoveel aandacht gegeven aan wat er allemaal mis kan. We vonden het écht erg nuttig”

Cursus HypnoBirthing

“De cursus heeft ons geleerd om ons flexibel op te stellen wanneer er sprake is van onverwachte wendingen. We hebben geleerd te vertrouwen op eigen lijf, eigen gedachten en onze baby, ook al zou de geboorte bijvoorbeeld in het ziekenhuis met zorgverleners met beschermende kleding en mondkappen moeten plaatsvinden”

Cursus HypnoBirthing®

HypnoBirthing® is een leuke, positieve, maar vooral praktische groepscursus en een methode die makkelijk te leren is.

In vier of vijf bijeenkomsten

Wat ga je leren, doen en ervaren?

 • Je bereid je samen met je geboortepartner(s) voor op de geboorte van jullie baby
 • Je werkt aan je vertrouwen en kijkt ontspannen uit naar de bevalling
 • Je leert een vorm van diepe ontspanning en focus aan.
 • Je leert ademhalingstechnieken, visualisaties, ontspanningstechnieken en lichamelijke oefeningen die je zullen helpen om heel kalm en vol zelfvertrouwen je voor te bereiden op de geboorte van jullie baby.
 • Je vergroot de kans op een zo natuurlijk mogelijke bevalling
 • Je maakt de kans op medische ingrijpen zo klein mogelijk
 • Je geeft je baby de best mogelijke start
 • Je geeft je baby de kans om zijn/haar brein zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen
 • Je maakt kennis met de vele keuzes rondom geboorte en welke bij jullie passen
 • Je ervaart controle tijdens het hele proces, ook als het anders gaat
 • Je helpt, als partner, je vrouw zo kalm mogelijk te bevallen

Kosten voor deze groepscursus

De cursus kost 350,- euro per stel, vaak gedeeltelijk vergoed

Advies is om tussen de 20-30 weken te starten met deze groepscursus. Later in overleg.

Op maat programma

Volg je liever met z’n tweetjes een cursus, omdat een groep je minder aanspreekt of omdat jouw situatie vraagt om persoonlijke begeleiding? Of vind je het fijner als ik bij jullie thuis kom, zodat je niet steeds oppas hoeft te regelen voor grote broer of zus? Wil je zelf aangeven in welke vorm je begeleid wilt worden? Of heb je bij een vorige zwangerschap al een (HypnoBirthing®)cursus gevolgd en wil je hiervan een opfrissing?

HartenWens streeft naar een positieve bevallingservaring en biedt zwangerschapscursussen aan vanuit het gedachtegoed van HypnoBirthing® 

Dat hoeft echt niet altijd een bevalling bij kaarslicht in bad te zijn! Er zijn moeders die heel positief op de geboorte terugkijken ondanks dat ze een keizersnede hebben gehad. Het is vooral belangrijk het gevoel te hebben dat je gehoord, begrepen en gerespecteerd wordt door je zorgverleners.

 • Weet wat jij belangrijk vindt tijdens je bevalling of kom daar gaandeweg achter
 • Weet wat de keuzes en mogelijkheden zijn
 • Weeg de voors en tegens van de verschillende opties af
 • Beleef die positieve bevallingservaring

Ik kan jullie ontspannings- en ademhalingstechnieken aanleren, een heleboel uitleggen over de wonderbaarlijke werking van het lichaam en de hormonen in zwangerschap en bij geboorte en helpen met het schrijven van een geboorteplan. Ook kan ik je partner allerlei tips geven hoe hij je kan ondersteunen en jullie een heerlijke ontspannende massage aanleren.

Ik maak graag een programma op maat voor jullie.

Op maat programma

“Alles wat we wilden dat aan bod kwam is heel bekwaam, ontspannen en vanuit positiviteit behandeld. Karin weet heel goed waar ze over praat en kon perfect aansluiten op onze wensen. Ze gaf veel informatie maar laat de keuzes echt bij jezelf, top! Daarnaast veel humor in haar lessen, heerlijk.”

Anne

Stuitkering

“Tijdens de cursus hoorden we al over de mogelijkheden als ons kindje in stuit zou blijven liggen. Ik kreeg daarnaast een aantal oefeningen en visualisaties om thuis vast mee aan de slag te gaan, heel fijn. Net voor de geplande kering in het ziekenhuis ben ik ook nog bij Karin in de praktijk geweest voor een speciale oefening en…..2 dagen later was die kering niet meer nodig 🙂 “

Brigitte en Menno

Stuitkering

Ligt je baby in stuit en wil je hem op een zachte, niet geforceerde manier uitnodigen om te draaien?

Dat kan met behulp van HypnoBirthing®-technieken. Met deze methode nodig je je kindje uit om in de gewenste positie te gaan liggen. Ook wordt hierbij gebruik gemaakt van ontspanning en het ‘loslaten’ van stress, angsten en beperkende gedachten. Volgens onderzoek is de slaagkans bij een zachte manier bijna tweemaal zo groot!

In 1994 werd de studie “Hypnosis for turning Breech Baby” van Dr L.Mehl gepubliceerd. Dit onderzoek naar het draaien van kindjes in stuitligging laat zien dat bij 100 vrouwen met een zwangerschapsduur van 37 tot 40 weken en een kindje in stuitligging, 81 kindjes spontaan naar hoofdligging draaiden na een hypnose-sessie. Binnen de controlegroep waren er dit maar 48, waarvan 22 kindjes spontaan draaiden en 26 kindjes na een uitwendige versie.

Verder is mijn eigen ervaring dat de moeders waarvan de baby niet draait, na een consult bij mij, een kering in het ziekenhuis daarna totaal niet belastend ervaren. Hoe fijn is dat?

Daarnaast kunnen een aantal andere methodes behulpzaam zijn om je kindje te helpen met het hoofdje naar beneden te gaan liggen. Denk aan technieken van Spinning Babies, Access Bars, bloesemremedies, visualisaties, homeopathie en drukpunten.

Belangstelling? Meestal is het het beste om een afspraak rond de 35e week van je zwangerschap in te plannen.

Kosten voor deze Stuitkering sessie

Eerste 30 minuten gratis na het volgen van de HypnoBirthing®

€ 90 per uur, iedere 20 min extra 30 euro.

 

Opfriscursus HypnoBirthing®

Heb je bij een vorige zwangerschap een cursus HypnoBirthing gevolgd en ben je nu weer zwanger?

Dan weet je hoe heerlijk het kan zijn om je weer even helemaal ‘onder te dompelen’ in het HypnoBirthing®-gedachtengoed 🙂.

Het is natuurlijk ook fijn om een aantal zaken nog eens te herhalen en op te frissen, denk aan de ademhalingstechnieken, een aantal verdiepingsoefeningen, hoe het ook alweer zit met de hormonen en het samenspel hiertussen, het schrijven en bespreken van geboortewensen. En wellicht heb je (na de vorige geboorte) specifieke wensen/vragen, ook hier is uiteraard ruimte voor.
We kunnen bijvoorbeeld kijken naar hoe je voor grotere broertjes/zusjes de komst van deze baby het prettigst zou kunnen introduceren; wat zijn de do’s en don’ts in deze.
Daarnaast is het ook nu weer heerlijk om al je (evt) angsten, beperkende gedachten en zorgen opzij te zetten m.b.v. een speciale loslaat-oefening, ook die komt aan bod.
Ook is het mogelijk het opfrissen te combineren met het aanleren van Spinning Babies technieken. 

Kosten voor deze opfriscursus met max 5 stellen

Prijs afhankelijk van het aantal deelnemers

Vanaf 3 stellen €175,- voor 2 sessies van 2,5 uur

Opfriscursus HypnoBirthing

“ Vaak denken we; ik heb het toen geleerd dus ik zal het nog wel weten. Het heet niet voor niets een ‘opfris’ cursus! En dat blijkt.

Wij voelden ons weer helemaal bij en gefocust naar de geboorte toe. Helemaal in het vertrouwen! Karin haar enthousiasme zorgt ervoor dat je je van alle kanten opgefrist voelt om dit mooie geboorteproces weer in te gaan! “

Aagje en Joris van Os

Relaxte babytijd

” Super informatieve, leerzame en ontspannen bijeenkomst. Ruimte voor alles en iedereen. Volop kennis en praktijkervaring en een super combi met de natuurgeneeskundige achtergrond van Karin. We gaan deze avond aan alle jonge ouders aanbevelen. “

Yvonne

Workshop Relaxte babytijd

Ik vond het een enorme overgang van zwanger naar een baby hebben en daar 24/7 de verantwoordelijk voor zijn.

Dit is een workshop die je perfect voorbereid op deze periode. Want zeker als het je eerst kindje is komt er veel op je af en sommige ouders worden hierdoor onzeker.
Hoe zou het voor jullie zijn als je een groot aantal thema’s al eens besproken hebt samen en er al tips/tools voor in je rugzakje hebt? Als je bij je eigen (moeder/vader)gevoel en daardoor keuzes kunt blijven en minder beïnvloed wordt door de mening van anderen? Waardoor je deze belangrijke eerste periode meer vanuit rust en ontspanning kan ervaren en er écht van kan genieten?

Aan bod komen thema’s als:

 • Huilen (o.a. wat is normaal, troosten, wel of niet bij je pakken)
 • Slapen ( o.a. dag/nacht-ritme, wel of niet bij jou in bed)
 • Warmteregulatie (mutsjes, wollen/zijden kleding, massage)
 • Voeden (o.a.selfattachement, op schema/ritme, nachtvoedingen)
 • Dragen en optillen
 • Vaccineren, tips
 • Natuurlijke hulp bij kwaaltjes als krampjes, luieruitslag, verkoudheid, tandjes, koorts
 • Als ouders/gezin in balans komen

Volop de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen:

Ik voelde me onzeker en soms zelfs een beetje radeloos, want wat is nou normaal? Mijn baby slaapt bijna nooit overdag, is dat wel gezond? Hij slaapt liefst op zijn buik, maar dat schijnt niet veilig te zijn, maar ja anders slaapt ie minder……Hij huilt maar heeft net gedronken, zou hij nog een boer moeten laten of heeft hij nog honger of juist krampjes? Hebben andere moeders ook zo weinig tijd voor zichzelf? Is het wel normaal dat ik blij ben als papa thuis komt zodat ik onze baby direct ‘af kan geven’? Ik vond het soms een hele worsteling en het kostte tijd om hierin balans te vinden……

Kosten voor deze workshop

€29,80 per persoon