fbpx

HypnoBirthing® Cursus

Cursus HypnoBirthing

“De cursus heeft ons geleerd om ons flexibel op te stellen wanneer er sprake is van onverwachte wendingen. We hebben geleerd te vertrouwen op eigen lijf, eigen gedachten en onze baby, ook al zou de geboorte bijvoorbeeld in het ziekenhuis met zorgverleners met beschermende kleding en mondkappen moeten plaatsvinden”

De HypnoBirthing® Cursus zorgt ervoor dat je je samen met je partner kunt voorbereiden op een geweldige bevalling. De HypnoBirthing® Cursus is een leuke, positieve, maar vooral praktische groepscursus en een methodiek die makkelijk te leren is. Geadviseerd voor een zwangerschap tussen de 20-30 weken. 

De HypnoBirthing® Cursus

De HypnoBirthing® groepscursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, te volgen in de regio Den Bosch, Eindhoven en Tilburg. Tijdens de HypnoBirthing® Cursus bereid je je samen met je geboortepartner(s) voor op de geboorte van jullie baby.  Je werkt aan je vertrouwen en kijkt ontspannen naar de bevalling o.a. door een vorm van diepe ontspanning en focus aan te leren. Je leert ademhalingstechnieken, visualisaties, ontspanningstechnieken en lichamelijke oefeningen die je zullen helpen om heel kalm en vol zelfvertrouwen je voor te bereiden op de geboorte van jullie baby.  Zo vergroot je de kans op een zo natuurlijk mogelijke geboorte, waarbij de kans op medische ingrepen zo klein mogelijk worden. Eigenlijk geef je de baby met de HypnoBirthing® Cursus de best mogelijke start, waardoor de baby de kans krijgt om zijn/haar brein zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen. Uit onderzoek blijkt ook dat jouw baby hierdoor minder stressgevoelig zal zijn. Lees meer over het effect van HypnoBirthing® op baby’s*. Met HypnoBirthing® maak je onder andere kennis met de vele keuzes rondom geboorte en welke keuzes bij jullie passen. Je ervaart controle tijdens het hele proces, ook als het anders gaat dan verwacht. Als partner help je je vrouw zo kalm mogelijk te blijven gedurende de geboorte. Ben je bang dat deze cursus misschien wat te zweverig is voor jou? Daar ben je niet de enige in. Bekijk hier meer uitleg in mijn filmpje*!

Opfriscursus HypnoBirthing®

Heb je bij een vorige zwangerschap een HypnoBirthing® Cursus gevolgd en ben je nu weer zwanger? Dan weet je hoe heerlijk het kan zijn om je weer even helemaal ‘onder te dompelen’ in het HypnoBirthing® gedachtengoed. Het is natuurlijk ook fijn om een aantal zaken nog eens te herhalen en op te frissen. Denk aan de ademhalingstechnieken, een aantal verdiepingsoefeningen, hoe het ook alweer zit met de hormonen en het samenspel hiertussen en het schrijven en bespreken van geboortewensen. En wellicht heb je (na de vorige geboorte) ook specifieke wensen of vragen … Hier is uiteraard ook ruimte voor. We kunnen bijvoorbeeld kijken naar hoe je voor grotere broertjes/zusjes de komst van deze baby het prettigst zou kunnen introduceren; wat zijn de do’s en don’ts? Daarnaast is het ook nu weer heerlijk om al je (evt.) angsten, beperkende gedachten en zorgen opzij te zetten m.b.v. een speciale loslaat-oefening, ook die komt aan bod. Wil je deze Opfriscursus HypnoBirthing® combineren met het leren van Spinnnig Babies technieken? Dan kan dat ook! 

HypnoBirthing® Cursus op maat

Volg je liever met z’n tweetjes een cursus, omdat een groep je minder aanspreekt of omdat jouw situatie vraagt om persoonlijke begeleiding? Of vind je het fijner als ik bij jullie thuiskom, zodat je niet steeds oppas hoeft te regelen voor de grote broer of zus? Wil je zelf aangeven in welke vorm je begeleid wilt worden? Of heb je bij een vorige zwangerschap al een HypnoBirthing® Cursus gevolgd en wil je hiervan een opfrissing op maat? Of heb je de Online Bevallingsworkshop Zorgeloos Bevallen gevolgd en wil je hier nog een aanvulling op? Dan maak ik graag een pakket op maat voor jullie.
Hartenwens streeft naar een positieve geboorte ervaring en biedt zwangerschapscursussen aan vanuit het gedachtegoed van HypnoBirthing®. En dat hoeft echt niet altijd een bevalling bij kaarslicht in bad te zijn! Er zijn moeders die heel positief op de geboorte terugkijken, ondanks dat ze een keizersnede hebben gehad. Het is vooral belangrijk het gevoel te hebben dat je gehoord, begrepen en gerespecteerd wordt door je zorgverleners. 

Met een HypnoBirthing® Cursus … 

  • Ontdekken jullie samen wat je belangrijk vindt tijdens de bevalling
  • Weet je wat de keuzes en mogelijkheden zijn voor de bevalling
  • Ga je vanaf de eerste les meer ontspannen uitkijken naar de geboorte
  • Beleef je die positieve geboorte ervaring, als team samen met je partner
  • Geef jij je baby de optimale kansen voor een kalme start 
  • Gun jij je baby een relaxter leven, ook buiten de baarmoeder
  • Heb je minder kans op noodzaak tot medisch ingrijpen

Ik kan jullie ontspannings- en ademhalingstechnieken aanleren, een heleboel uitleggen over de wonderbaarlijke werking van het lichaam en de hormonen in zwangerschap en bij geboorte en helpen met het schrijven van een geboorteplan. Ook kan ik je partner allerlei tips geven hoe hij/zij je kan ondersteunen en jullie een heerlijke ontspannende massage aanleren. Ik maak graag een programma op maat voor jullie.

Klaar om te bevallen met behulp van de HypnoBirthing® Cursus?

Zoals je hebt gelezen zijn er talloze manieren waarop ik jullie kan helpen met jullie voorbereiding op de geboorte.. Zo kun je kiezen voor de gewone HypnoBirthing® Cursus of kan je een op maat programma laten maken. Heb je al eens eerder de HypnoBirthing® Cursus gevolgd? Maak dan gebruik van de Opfriscursus! Neem contact* met mij op en wij bespreken wat het beste bij jou past. 

Kosten voor de HypnoBirthing® Cursus

  • De HypnoBirthing® Cursus kost 395,- euro (excl. BTW) per stel en wordt vaak gedeeltelijk vergoed. Dit is inclusief het orginele Nederlandstalige boek, geluidsbestanden, hand-out en een extra half uurtje 1 op 1 met mij na de cursus. Het advies is om tussen de 20-30 weken te starten met deze groepscursus. Wil je later instappen? Dan kunnen we dit eventueel in overleg doen. 
  • De kosten van een Opfriscursus HypnoBirthing® of HypnoBirthing® Cursus op maat zijn afhankelijk van het samengestelde programma. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.