fbpx
Spinning babies
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Spinning Babies, wat is dat? En wat draagt het bij aan de bevalling?

Hypnobirthing | Technieken

Veel vrouwen, hier in het Westen, hebben een beetje een scheef bekken.

Logisch want we zitten doorgaans al het hele leven met de benen gekruist over elkaar en staan regelmatig met het gewicht op één been. Door deze onbalans in ons bekken ‘hangt ‘ onze baarmoeder a.h.w. een beetje asymmetrisch in ons bekken en kan ook de baby net een beetje scheef indalen.

Door dit scheve indalen drukt het hoofdje minder goed op de baarmoederhals wat de vordering van de geboorte kan vertragen.

Balans en beweging in je bekken brengen helpt om de zwaartekracht zijn werk beter te laten doen tijdens de geboorte van jouw baby.

Spinning Babies oefeningen

Daarvoor zijn de zogenaamde Three Sisters van Spinning Babies ontwikkeld. 

Een serie van drie oefeningen die je al in je zwangerschap kunt gaan doen en die ook tijdens de geboorte zelf erg behulpzaam zijn gebleken.

De oefeningen kunnen ook heel ontspannend op het centraal zenuwstelsel werken en sluiten zodoende perfect aan bij de filosofie van HypnoBirthing.

Ik help jullie graag om je de drie oefeningen aan te leren zodat je er verder thuis mee aan de slag kan. Dit kan desgewenst gecombineerd worden met een ontspanningsoefening en/of enkele Rebozo Technieken. 

Belangstelling? Zoek me even op.

Heb jij al ervaring met deze bijzondere ‘oefeningen’ in je zwangerschap? Superfijn als je dat hieronder deelt voor alle andere ouders die Spinning Babies overwegen. Vast bedankt!

Archief

Categorieën

4 Reacties

 1. Maud

  De baby drukte op een zenuw in mijn bekken waardoor ik een dof gevoel had in mijn been. Karin had een fijne oefening die direct verlichting gaf. Ook leerde ze hoe ik dit samen met mijn partner thuis kan doen. Zo fijn! Bedankt Karin

  Antwoord
  • Karin Kagenaar

   Heel graag gedaan. Deze oefening geeft zo vaak verlichting bij dit soort klachten. Je kunt de oefeningen zelfs ook inzetten ter voorkoming hiervan 😀

   Antwoord
  • Kirty

   Hallo,

   Ik ervaar dit zelfde probleem. Wat voor oefeningen kan ik doen? Met vriendelijke groet Kirty

   Antwoord
   • Karin Kagenaar

    Hoi Kirty, het is altijd wijs om te starten met de ‘the 3-sisters’ oefeningen die je hier op de site van Spinning Babies vindt.
    De ervaring leert dat het niet altijd even gemakkelijk is je deze oefeningen zelf eigen te maken mbv de info op de site. Kijk maar even hoever je komt. Ik kan je er in ieder geval bij helpen, bel/mail me dan gerust.
    succes, Karin

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *