fbpx
Spinning babies
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Spinning Babies, wat is dat? En wat draagt het bij aan de bevalling?

Hypnobirthing | Technieken

Veel vrouwen, hier in het Westen, hebben een beetje een scheef bekken.

Logisch want we zitten doorgaans al het hele leven met de benen gekruist over elkaar en staan regelmatig met het gewicht op één been. Door deze onbalans in ons bekken ‘hangt ‘ onze baarmoeder a.h.w. een beetje asymmetrisch in ons bekken en kan ook de baby net een beetje scheef indalen.

Door dit scheve indalen drukt het hoofdje minder goed op de baarmoederhals wat de vordering van de geboorte kan vertragen.

Balans en beweging in je bekken brengen helpt om de zwaartekracht zijn werk beter te laten doen tijdens de geboorte van jouw baby.

Spinning Babies oefeningen

Daarvoor zijn de zogenaamde Three Sisters van Spinning Babies ontwikkeld. 

Een serie van drie oefeningen die je al in je zwangerschap kunt gaan doen en die ook tijdens de geboorte zelf erg behulpzaam zijn gebleken.

De oefeningen kunnen ook heel ontspannend op het centraal zenuwstelsel werken en sluiten zodoende perfect aan bij de filosofie van HypnoBirthing.

Ik help jullie graag om je de drie oefeningen aan te leren zodat je er verder thuis mee aan de slag kan. Dit kan desgewenst gecombineerd worden met een ontspanningsoefening en/of enkele Rebozo Technieken. 

Belangstelling? Zoek me even op.

Archief

Categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *