fbpx
Full Moon Baby, 5 tips voor meer rust
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Full Moon Baby, 5 tips voor meer rust

Slapen | Volle maan

Volle maan, iedere maand komt ie weer terug 🙂   Voor mij een ‘magical-time’ !
Maar dat is het lang niet altijd zo geweest en ik weet dat velen deze periode van de maand juist als een last ervaren; slechter slapen, onrustige gevoelens in hun lijf, sneller geïrriteerd zijn, kinderen die vaker wakker worden of moeilijker in slaap komen.
Allemaal veel gehoorde ervaringen.

Zelf ben ik me sinds een poos superbewust van de maancyclus en doe daar echt mijn voordeel mee. Iets om te delen met jullie dacht ik, vandaar dit blog met 5 (ofwel 6 inmiddels, haha) van mijn beste tips. Want ook jij hebt de keuze; LAST of MAGIE wat kies jij?!

1. Bewustwording van de maancyclus

Want daar begint alles natuurlijk mee. Ik gebruik hiervoor een heel handige app. op mijn I-phone: ‘maanfase’, zoiets zal er vast ook voor Android zijn (deel het even in de comments hieronder, mocht je die vinden). Of je gebruikt deze site.

2. De maansteen 

Zelf draag ik iedere maand vanaf drie dagen voor t/m drie dagen na de volle maan een ketting met maansteen. Ik merk dat dit mij echt helpt om beter te slapen en minder moodswings te ervaren in deze periode.
Maansteen staat er namelijk om bekend dat het je kan helpen om je energie in deze periode te balanceren. Ook voor baby’s zet ik het vaak in en hoor ik enthousiaste verhalen terug. Je kunt een steentje aan het rompertje maken en voor sommigen is bij het bedje ophangen ook al voldoende.
Mocht je maansteen willen gebruiken, vergeet dan vooral niet om het ook regelmatig te reinigen (best door het in het maanlicht te leggen).

3. Rescue remedy

Een mix van diverse bloesemremedies die zowel jezelf als je baby/kindje kan helpen om in deze periode wat makkelijker alle invloeden van buitenaf los te laten. Je kan het in de meeste drogisterijen kopen en zelfs in een spray vorm zonder alcohol voor de kleinsten onder ons.
Geen bijwerkingen en mag door iedereen gebruikt, het proberen waard dus. Zeker handig voor in de nachten.

4. Gebruik de energie in je voordeel

Iedere volle maan heeft z’n eigen specifieke energie en daardoor betekenis. Hoe zou het zijn om dit in je voordeel te gebruiken?
De betekenis van iedere maan kan je zo op internet opzoeken, zelf vind ik de site van Petra Stam hiervoor heel fijn.
Daarnaast kan je de energie ook gebruiken om bijvoorbeeld een heling, ritueel of blessing te ontvangen.

Zo deel ik met regelmaat de  Rite of the Womb waarbij ik altijd het thema van de maanstand meeneem.  

Er zijn iedere maand, ook bij jou in de buurt, wel speciale dingen die georganiseerd worden rondom de volle maan. Google is hier je beste vriend. 

5. Wat je waarneemt is (meestal) niet wie/wat je bent. Keuze creëert

Veel van ons zijn zich van veel meer gewaar in hun leven dan ze bewust van zijn. Ons bewustzijn reikt namelijk veel verder dan ons lichaam. Iedereen kent wel de ervaring van aan iemand denken en dat diegene je dan net belt, of ergens binnenkomen en een zwaar gevoel in je lijf ervaren. Dat zware gevoel is dan overduidelijk niet van jou maar de sfeer die je ervaart in de ruimte, waar wellicht net ruzie is geweest of iemand met veel verdriet.
Zo kunnen wij ons dus ook gewaar zijn van de energie van de volle maan, dit geldt voor baby’s, kleine kinderen en zwangeren in het bijzonder. Zij staan namelijk extra ‘open’.
Steeds als je iets voelt in je lijf zou je je de vraag kunnen stellen; van wie of wat is dit? Door het stellen van deze vraag adresseer je ahw de energie. Je hoeft daar geen cognitief antwoord op te weten/geven. Heel vaak merk je dat het gevoel dan al vanzelf weg ebt, het heeft dan niet de kans om zich vast te zetten in jouw lijf. Hoe fijn is dat? Ik heb mezelf dit eigen gemaakt met behulp van deze app 

Vanuit deze zienswijze kan je ook je bewustzijn vergroten ver buiten je lichaam zodat je veel meer ruimte maakt voor alles wat jij door de dag heen waarneemt. Meer ruimte betekent dat je al die waarnemingen kan erkennen en vervolgens door en langs je heen kan laten gaan. Een hele fijne techniek die ik jou ook kan leren! 

6. Acces Bars, laat je Bars doen 

Merk je dat bovenstaande tools je aanspreken? Overweeg dan ook eens om de Bars te ontvangen, een methode waarbij er 32 punten op je hoofd worden aangeraakt. Op z’n minst zul je een diepe ontspanning ervaren tijdens/na zo’n behandeling maar het is ook mogelijk dat je hele leven erdoor verandert. Het opent vele nieuwe mogelijkheden en daardoor keuzes.
Je kunt hiervoor bij mij in de praktijk terecht. Neem gerust contact op voor meer info.

Naast deze tips hebben jullie ongetwijfeld zelf ook ervaringen/tips om te delen. Fijn om die hieronder met elkaar te delen.
Je ontvangt dan meteen ook die heerlijke oefening om je energie uit te breiden. 

Vast bedankt en een magische volgende volle maan gewenst!

Archief

Categorieën

10 Reacties

 1. Leonie

  Hoi Karin,
  Ik heb wel interesse in die oefening! Hier met 2 (en n mini) hoog gevoeligen…
  Vorige maand ook n maan sessie bijgewoond. Erg bijzonder!
  Grtjs

  Antwoord
  • karin

   Hoi Leonie, jazeker als je weet dat je gevoelig bent heeft de maanstand vaak ook invloed op je ervaringen. Ik stuur je de oefening later vandaag even toe, dan kan je hem nog doen voor je gaat slapen vanavond, wellicht samen met je partner 😉

   Antwoord
 2. Barbara

  Ik kan alle moeders met hun dochters aanraden om samen met volle maan deze bijzondere Rite of the Womb mee te maken!
  Vrouwen onder elkaar , spiritueel, verbonden zijn in stilte met elkaar in het krachtige licht van de volle maan….

  Antwoord
  • karin

   Dank je wel voor je reactie Barbara 🙂 Voor mijzelf zijn het ook steeds weer heel bijzondere bijeenkomsten.

   Antwoord
 3. Kristel van der Grinten

  Mooie info. Ook nuttig voor mij. Zal mijn maansteen gebruiken de volgende keer! En voor de kleine van 2 jaar nog tips? Ze heeft erg onrustig geslapen en wil dan bij mij zijn.

  Antwoord
  • karin

   Hoi Kristel, voor haar kan je ook maansteen inzetten. En is het een probleem voor je als ze rondom volle maan bij je slaapt? Dan erken je haar onrust namelijk en biedt haar de ‘veilige haven’ waar ze naar op zoek is.
   Ik zal je ook de oefening sturen waar ik het over heb in het blog.
   Hartengroet Karin

   Antwoord
 4. Lonneke

  Hoi Karin,
  De volle maan is al weer voorbij. Maar alsnog nuttige info! Mijn zoontje en ik slapen altijd onrustig meestal de nacht voor volle maan. Vooral niet goed in kunnen slapen en in de nacht veel wakker worden. Meestal slaapt hij dan bij ons. Ik heb er eigenlijk nog niet aan gedacht om dan de maansteen te gebruiken, zal het eens proberen…
  Ik heb de Bars al eens mogen ontvangen, erg fijn en bijzonder. Ik was daarna erg ontspannen alsof er meer ruimte was en rust. Kreeg daarna de opmerking van anderen dat ik er zo ontspannen uit zag, dus het heeft zichtbaar effect ;-). Ben dan ook benieuwd naar de Acces Consiousness oefening.

  Antwoord
  • karin

   Hoi Lonneke, wat leuk om te horen dat je zo’n fijne ervaring heb gehad met de Bars. Ja en dat het ook zichtbaar effect kan hebben herken ik, zo gaaf 🙂 Ik stuur je zo meteen de oefening, zal je zeker ook weer meer ruimte en rust geven verwacht ik. En weet je het leuke is dat als je deze oefening ook zeker rondom volle maan doet (en je kunt hem ook prima gebruiken indien je ‘s nachts wakker wordt) je zelfs het effect op je zoontje kan merken. Zeker indien hij nog erg jong is, jullie zijn dan namelijk nog sterker met elkaar verbonden; de energetische navelstreng zoals ze het ook wel noemen.
   Ben benieuwd hoe je het zal ervaren, laat je nog eens wat van je horen?

   Antwoord
 5. Maartje

  Hoi Karin, dank voor de tips! Ik ga de maansteen zeker proberen. Mijn zoontje was vannacht weer regelmatig wakker dus zou fijn zijn als dit hem ook helpt. Leg ik die dan alleen rond volle maan in zijn buurt? En voor mijzelf hetzelfde?

  De app die jij aanraadt voor de maanfase ‘bestaat niet’ als je op de link klik?

  Thanks alvast voor je reactie, Maartje

  Antwoord
  • Karin Kagenaar

   Hoi Maartje,

   Graag gedaan uiteraard. Ja stenen geven hun trilling beste af indien ze direct op de huid gedragen worden. Zelf draag ik die nachten vaak een ketting met maansteen. Voor kleintjes moet je natuurlijk even kijken naar een veilige oplossing. En reining de stenen ook regelmatig he, zodat ze wel de eigen trilling kunnen afgeven.
   En wb die link, ja die vervallen regelmatig. Ik zie nu deze staan; komt aardig overeen.
   Fijne maantijd verder 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *