fbpx
Baby op komst
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Baby op komst? Zorg voor een sterk ouderteam

Hypnobirthing | Moederschap | Roze wolk

Gefeliciteerd! Jullie hebben een kindje, maar vergeet niet dat jullie ook een liefdesrelatie hebben…

Je bent er tijdens de zwangerschap misschien niet erg mee bezig, maar zodra jullie kindje geboren is, breekt een tijd aan van veel veranderingen. En als je voor de eerste keer mama of papa wordt, dan is ‘de geboorte van jullie gezin’ best spannend en kan het overweldigend voor je voelen. Je dan zo goed mogelijk voorbereiden op alle veranderingen die komen gaan, scheelt je straks teleurstelling of frustratie. 

Wist je dat uit verschillende onderzoeken blijkt dat maar liefst 67% van de ondervraagde stellen aangeeft in de eerste 3 jaar na de geboorte van hun kindje, minder gelukkig met de relatie te zijn? Dat zijn best schokkende percentages, maar met een goede voorbereiding, aandacht en energie kunnen jullie tot de 33% behoren die nog wél happy zijn met elkaar en waar de relatie bestand is tegen een stootje.

Wat verandert er met een baby?

Met een nieuwe baby in huis is er meer van alles. Zijn er meer spullen, meer bezoek, meer huishoudelijke taken, meer verantwoordelijkheden, meer regelzaken en natuurlijk ook meer plezier! Die bekende roze wolk… 

Maar tussen jou en je partner kan er ook meer onenigheid, meer frustratie en daardoor meer conflict komen. Omdat jullie bijvoorbeeld moe zijn (met stip op nr. 1!), harder moeten werken of omdat jullie de transformatie van ‘een stel’ zijn naar samen óók ‘ouders zijn’ best heftig vinden. Die roze wolk lijkt dan opeens wat grijzer te worden… 

Ik ben Renée van der Plas, Relatiecoach en eigenaar van praktijk Paradijsvogels Relatiecoaching in Eindhoven. Karin heeft me gevraagd een gast Blog te schrijven over een thema waar wij beiden zo mee verbonden zijn: de geboorte van een gezin. Karin als expert tijdens de zwangerschap en de bevalling en ik als expert van de Liefdesrelatie tussen jou en je partner. 

Bij mij in de praktijk kloppen stellen aan omdat ze verlangen naar het leren behouden (of het terugvinden) van een liefdevolle relatie. Als bezielde en ervaren Relatiecoach vind ik het heerlijk om stellen hierin te begeleiden en geniet ik ervan om ze samen te zien groeien in verbinding en liefde.

Best of both worlds

23 jaar geleden ben ik bevallen van mijn eerste dochter en 1,5 jaar later mocht ik, na een voorspoedige bevalling, dochter nummer twee in mijn armen houden.

Vijf jaar geleden zag mijn jongste dochter het levenslicht en ditmaal kreeg ik de wonderschone taak om als steunende partner, mijn bevallende vrouw bij te staan op haar reis naar het moederschap. 

Wij hebben ons in de voorbereiding op de bevalling laten onderdompelen door de HypnoBirthing cursus bij Karin. En mede daardoor heeft mijn vrouw haar bevalling (oer)krachtig volbracht en kon ik een waardevolle bijdrage leveren in o.a. het hardop herhalen van de affirmaties en de andere technieken die Karin ons leerde.  Het woordje “Lavéndel” is voor altijd verankerd in ons brein 😉

Met deze ervaringen op zak én mijn kennis als relatiecoach, kón ik niet anders dan een speciaal Baby op Komst Programma ontwikkelen. In 5 afspraken werken we een aantal thema’s door zodat je inzichten krijgt en leert wat nodig is om samen een sterk ouder-team te vormen én elkaars geliefden te blijven. 

Onderzoek wijst uit dat: ‘een gelukkige partner-relatie positief bijdraagt aan de cognitieve- en emotionele ontwikkeling van jullie kindje’. En mede daarom is het mooiste geschenk dat jullie je baby kunnen geven; een gelukkige en stabiele relatie tussen jou en je partner.

Voel jij een JA bij een sterk ouder-team en een gelukkige partner-relatie? Neem dan contact met me op via: info@paradijsvogels-relatiecoaching.nl of 06-23918504. 

Een mooie dag!

Renée van der Plas | Relatiecoach https://paradijsvogels-relatiecoaching.nl/een-baby-op-komst/

Archief

Categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *