fbpx
HypnoBirthing® zweverig
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

HypnoBirthing zweverig? Onder hypnose bevallen is dat niet eng?

Hypnobirthing

“Maar mag ik je iets vragen? Hoe werkt dat dan met die hypnose? Ik weet niet of dat nou wel bij ons past hoor, ik wil er gewoon ‘bij zijn’ hoor. Mij lijkt die HypnoBirthing zweverig … of zelfs een beetje eng”

Wat is nou de HYPNO in HypnoBirthing?
Ik leg het je in dit filmpje helemaal uit.

En wat denk je na het zien van mijn filmpje, is het wat je dacht? Of misschien heb jij al een cursus gedaan en heb je nog aanvullingen voor de kijkers of ben jij zorgverlener en heb je al eens HypnoBirhting®-geboortes begeleid? Laat dan hieronder je reactie achter. Vast bedankt!

Archief

Categorieën

16 Reacties

 1. Rozemarie

  Hoi Karin, een erg duidelijk filmpje over de principes van hypnobirthing. Fijn om mensen naar toe te verwijzen die vragen hebben. Voor mij heeft het volgen van de cursus erg veel meerwaarde!! Ik ben erg blij dat ik de stap gezet heb. Door jouw cursus ga ik met veel meer vertrouwen en rust mijn komende bevalling in. Heel erg bedankt daarvoor!!

  Antwoord
  • karin

   Bedankt voor je fijne reactie en wat een goed idee van je om het te gebruiken om anderen uit te leggen wat HypnoBirthing is
   Op naar een fijne, kalme geboorte van jullie baby! Liefs Karin

   Antwoord
 2. Daniella

  Dag Karin,

  Erg mooi uitgelegd. Ikzelf heb ontzettend veel gehad aan je cursus. Onze dochter is geboren via een vaccuumpomp net op het laatst maar tijdens de weeën het hele traject was ik heerlijk in mezelf en daardoor kon ik mijn persweeen tegen houden! Zelfs vijf uur aan een stuk waardoor ik geen keizersnede hoefde!
  Ik kijk heel fijn terug op mijn bevalling en onze dochter is ook altijd erg vrolijk. Ik geloof zeker dat dat er ook wat mee te maken heeft!

  Antwoord
  • karin

   Hoi Daniella, wat fijn dat je reageert en super om te horen dat alles nog steeds zo relaxed gaat! Ik hoor inderdaad vaak terug dat de baby vrolijk is en opvallend ‘makkelijk’, dat is ook wel te verklaren hoor: als je als moeder veel endorfines hebt vrijgemaakt in je zwangerschap krijgt je baby die ook. Zodoende wordt het stressbrein minder getriggerd en kleiner in aanleg. Superfijn dus dat je daardoor je kindje vanaf de geboorte minder stressgevoelig is, dat wil toch iedereen wel voor z’n baby 🙂
   Veel liefs en een knuffel voor de kleine meid van mij!

   Antwoord
 3. karin

  Hoi Malu, jammer dat het voor jou bij je bevalling niet gedaan heeft wat je hoopte….heeft het je in je zwangerschap wel geholpen om je goed en bewust voor te bereiden op de geboorte? Want dat wordt ook vaak als een grote meerwaarde ervaren vertellen stellen mij.
  groetjes, Karin

  Antwoord
 4. Wieteke

  Hoi hoi
  Leuk filmpje!
  En ik ben ook aan de slag met de ontspanningsoefening van t vorige mailtje, erg fijn.
  Ik zou graag willen weten wat de kosten van de cursus zijn en bij hoeveel weken je start met de cursus.
  Zou t voor ons vanuit udenhout in Tilburg of Den Bosch zijn?
  Hartelijke groet, Wieteke

  Antwoord
  • karin

   Hoi Wieteke, leuk te horen dat je ook al gebruik maakt vd gratis proefsessie! Voor degene die deze nog niet kennen; even inschrijven via deze link https://hartenwens.info/gratis/
   Wat betreft je vraag; beiden locaties kunnen. Via de agenda kan je de data en adressen bekijken. De meesten starten tussen de 20 en 30 weken, streven is in ieder geval klaar zijn bij 34 weken. Maar wat eerder starten kan soms ook fijn zijn; lekker lang de tijd om je alles eigen te maken dan 🙂
   En soms horen mensen pas laat van HypnoBirthing en starten dan pas na de 30 weken hoor, vraagt gewoon wat meer eigen inzet dan 😉
   Een groepscursus kost €350,- voor jullie samen. Vaak krijg je deze deels vergoed. Check daarvoor je eigen verzekeraar. Maar bel gerust even voor meer info dan kan ik je ook meer vertellen daarover. 06-23260984.
   Tot later dan, hartengroet Karin

   Antwoord
 5. Marcella

  Heej Karin!!
  Je hebt het heel goed en duidelijk uitgelegd in dit filmpje!! Ik ben nog steeds heel blij dat wij de cursus gevolgd hebben. We hebben een hele fijne geboorte gehad waar ik nog iedere dag vol trots op terug kijk! Ons kereltje is ook super lief en gerust, weet zeker dat dit ook met de kalme geboorte te maken heeft! Ik raad echt iedereen aan om deze cursus te doen!! Is zeker niet zweverig! T is super fijn om samen zo goed voorbereid te zijn en vertrouwen te krijgen en te houden in je zelf en je lichaam!!

  Antwoord
  • karin

   Wauw dank je voor de mooie woorden Marcella! Zo goed om te horen dat jullie vol trots terug kunnen kijken op de kalme geboorte van jullie zoon. En uiteraard ook heerlijk dat hij zelf ook zo relaxed is 🙂
   Het leuke is dat ik dat nu, na 5 jaar lesgeven, ook nog terughoor over de baby’s van destijds (nu dus inmiddels peuters/kleuters).
   Veel liefs ook aan papa!

   Antwoord
 6. lita vanherck

  Hoi Karin!
  Leuk en duidelijk filmpje over hypnobirthing.
  Wij krijgen die vraag ook steeds als we vertellen dat we de cursus aan het volgen zijn.
  Handig dat ik die mensen nu ook gewoon dit filmpje kan laten zien!

  Wij vinden hypnobirthing trouwens helemaal niet zweverig. Het zijn net heel concrete handvaten die je meekrijgt in de cursus en je leert heel goed hoe je lijf werkt en wat het doet tijdens een bevalling. We hebben het gevoel dat we ons heel bewust zijn van wat er gaat gebeuren en dat we alle informatie mee hebben gekregen die we nodig hebben.

  groetjes Dennis & Lita

  Antwoord
  • karin

   Fijn te horen Lita! Extra leuk vind ik het dat je dit filmpje ook aan jullie vroedvrouwen laat zien omdat jullie in België gaan bevallen, waar HypnoBirthing nog niet zo bekend is natuurlijk 🙂
   Mooie ervaring gewenst

   Antwoord
 7. anouk

  Mooi filmpje waarin heel duidelijk wordt uitgelegd wat het is en hoe je het kan gebruiken. Kennis van de achtergrond en van hoe het werkt is allemaal wetenschappelijk! En al was het dat niet…maakt niet uit het werkt gewoon.! Daagt uit om wat dichter bij jezelf te komen en de zwangerschap en geboorte bewust te ervaren. Ik heb er veel aan gehad gedurende mijn zwangerschap. Het zet je in je eigen kracht en geeft handvatten Hoe wel of niet te handelen. Jij als persoon staat centraal niet de methode en dat vind ik erg mooi.
  Super! Een aanrader voor iedereen.

  Antwoord
  • karin

   Goed te horen dat je ervaren hebt dat het niet om de methode gaat maar om jullie als ouders die een kindje verwachten en dat het je in je kracht heeft gezet, precies wat ik graag uitdraag. Dat dichter bij jezelf komen is zo nuttig in je zwangerschap, het is echt een periode die je uitdaagt tot groei namelijk (en dan niet alleen letterlijk je buik en de baby).
   Bedankt voor je reactie, warme groet, Karin

   Antwoord
 8. Linda Janssen

  Hoi Karin,
  Wat een fijne duidelijke uitleg! Mooi ook dat je vertelt dat jij denkt dat er nog veel te behalen valt in de geboortewereld. Daar ben ik het natuurlijk helemaal mee eens. HypnoBirthing heeft mijn visie op geboorte zo veranderd en sterk gemaakt, dat wij allereerst zelf de prachtige geboorte-ervaring van ons zoontje mee hebben mogen maken en vanuit die ervaring word ik nu zelfs doula om op deze manier ook andere vrouwen te helpen bij een fijne bevalling. HypnoBirthing en jij dus ook, hebben ons en ons lieve, rustige zoontje dus erg veel gebracht. Dank daarvoor! ❤

  Antwoord
  • karin

   Hartelijk dank Linda voor je lieve reactie! Geweldig dat de cursus je zo geïnspireerd heeft dat je nu zelf ook stellen gaat helpen om de geboorte vanuit ontspanning te ervaren.

   Antwoord
 9. Irma

  Hypnobirthing is helemaal niet zweverig! Vorige week hebben wij de cursus afgerond bij Karin. We hebben echt het gevoel dat we helemaal klaar zijn voor de bevalling hierdoor. Hypnobirthing belicht naar onze mening echt alle facetten rondom bevallen. Je krijgt veel uitgebreide informatie over bevallen vanuit de wetenschap, ervaringen en allerlei ontspannings en ademhalingstechnieken. Doordat de cursus zoveel facetten belicht en je heel veel handvatten en tips krijgt heb je echt het gevoel goed voorbereid te zijn op de bevalling. Ook vriendlief weet nu heel goed wat hij kan doen tijdens de bevalling voor mij en de kleine. Het heeft ons heel veel vertrouwen en rust gegeven om op een positieve en ontspannen manier de bevalling straks in te gaan met heel veel vertrouwen in elkaar, mijn lijf en ons kindje.

  We kunnen het echt iedereen aanraden om deze cursus te volgen als je zwanger bent.

  Groetjes Irma

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *