fbpx
Emotional Freedom Therapie EFT
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Emotional Freedom Therapie (EFT)

Technieken

De afkorting EFT staat voor Emotional Freedom Technique.

Het is een manier om tot snelle verandering van allerlei emotionele maar ook lichamelijke klachten te kunnen komen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Simpel uitgelegd breng je door het kloppen op diverse meridiaanpunten opnieuw balans in je systeem aan. Door in je ‘nare gevoel’ te gaan zitten en dit zo precies mogelijk te benoemen is het mogelijk dit gevoel om te gaan buigen. Juist dus door het op te zoeken, in plaats van te vermijden, komt de emotie vrij voor verwerking en kan losgelaten worden. Vanuit de opvatting dat onze onopgeloste, specifieke gebeurtenissen een belangrijke oorzaak zijn van ziekte is het mogelijk om op deze wijze ook lichamelijke klachten op te lossen.

Geel.EFT

Het is een techniek die zich ook goed leent om thuis te gebruiken en er zijn allerlei instructiefilmpjes op YouTube en veel informatie via de EFT-site terug te vinden. Toch heeft het meerwaarde om voor een sessie naar een therapeut te gaan; veel mensen hebben er moeite mee om zelf hun nare gevoelens excact te omschrijven en dan is het zinvol hier hulp bij te krijgen. Ook blijkt het vaak prettig te zijn om de eerste keer met een therapeut te oefenen om de techniek goed onder de knie te krijgen.

Ik gebruik EFT meestal in combinatie met andere behandelingsvormen maar ook een losse sessie behoort tot de mogelijkheden.

Voor wie?

Zowel geschikt voor volwassenen als kinderen, we werken dan met een aangepast protocol. Ook in je zwangerschap kan EFT een hele prettige ondersteunende techniek zijn.

Verder werk ik ook met een bijzondere vorm van EFT, namelijk de Incarnatie-EFT.

Deze methode is ontwikkeld om allerlei problemen die ontstaan zijn in je eigen zwangerschapsperiode, rondom je geboorte en in de vroege kindertijd te behandelen. Te denken valt dan bijvoorbeeld aan het verlies van een tweelingbroertje of zusje in de baarmoeder, niet gepland zijn door je ouders, een moeizame geboorte, in de couveuse hebben gelegen, een vader die afwezig was enz. Niet altijd ben je zelf echter op de hoogte van de problemen die zich in deze periode hebben afgespeeld omdat we hier geen mentale herinneringen aan hebben. Ons systeem slaat echter heel veel informatie op die met behulp van bijvoorbeeld EFT weer terug te halen is en zo voor behandeling vrijkomt.

Zelf zwanger zijn (of vader worden) kan deze vroege problemen ook aan de oppervlakte brengen, met deze EFT methode kunnen ze dan worden losgelaten. Zo voorkom je dat je eigen onopgeloste problemen/nare ervaringen een blokkade kunnen gaan vormen tijdens de zwangerschap en gedurende je bevalling en dat deze blokkades overgedragen worden naar je baby.

Heb je vragen over EFT? Neem dan contact op voor meer informatie.

Archief

Categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *