fbpx
Lezen met je baby
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Lezen met je baby

Babycafe

Kinderen kunnen al vanaf heel jonge leeftijd met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor het contact met je baby en voor de taalontwikkeling van het kind.
Gastblog door Marloes van de Berg. 

Al ruim twee jaar werk ik voor de bibliotheek bij Babel Den Bosch. Ik ben o.a. werkzaam als BoekStartcoach op het consultatiebureau. Daar geef ik ouders met jonge kinderen advies over lezen. Daarnaast organiseer ik wekelijks de babybieb en verhaaltjestijd 2+ in Bibliotheek Rosmalen. 

Wat mij zo gedreven maakt in mijn werk is dat ik ouders met baby’s/jonge kinderen enthousiast kan maken voor de meest prachtige kinderboeken die wij in huis hebben. Samen met ouders kijk ik welke boeken geschikt zijn voor de leeftijd van hun kindje. Ook laat ik zien hoe je op een speelse manier boekjes aan je kindje kunt aanbieden.

Tijdens het babycafé vertel ik hier graag meer over. Welke boekjes kies je voor je kind en hoe bied je dat dan aan? Wat ziet/begrijpt je kind al? Waarom is het zo goed om al vroeg te starten met lezen? Kan ik al naar de bieb met onze baby?

Ik heb de leukste babyboeken en tips al verzameld.
Ben je er ook bij in het online babycafe?

Archief

Categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *