fbpx
kuitkrampen ervaren
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Kuitkrampen ervaren? Dit is een waardevolle tip voor zwangere vrouwen

Een veel voorkomende klacht van zwangere vrouwen is kuitkrampen ervaren. Dit kan duiden op een magnesium te kort. Magnesium wordt niet automatisch door het lichaam zelf aangemaakt, maar is wel erg belangrijk dus. Want naast de kuitkrampen kan een magnesium tekort zich ook uiten in onrust en hoofdpijn (en niet alleen tijdens de zwangerschap). In dit artikel bied ik je een manier om dit magnesium te kort aan te vullen op een vriendelijke manier.

Hoe komt het dat dat zwangeren kuitkrampen ervaren

De juiste hoeveelheid magnesium in je lichaam om krampen te voorkomen is extra belangrijk in je zwangerschap en rondom de geboorte. Ik zeg EXTRA belangrijk want de pijnen en kuitkrampen door dit tekort kunnen voor nog meer pijnen zorgen tijdens de bevalling.

Verkramping van je spieren kan ook verkramping van je baarmoederspieren veroorzaken waardoor de het geboorteproces pijnlijk dan nodig kan zijn.

Trouwens ook voor de mannen is het een aanrader! Eigenlijk voor iedereen die in periodes extra veel van zichzelf vraagt (fysiek of emotioneel). De welbekende periode vol stress.

Graag geef ik je mijn manier om dit belangrijke magnesium en vocht tekort (en daardoor dus minder of geen kuitkrampen ervaren) aan te vullen middels dit recept.

  • 1 liter kraanwater toevoegen 1/4-1/2 theelepel ongeraffineerd zeezout, zoals Keltisch zout (oa bij de Tuinen). Daar zitten alle mineralen nog in, het is wat nattig daardoor (magnesium trekt water aan).
  • Hiervan 1 glas in de ochtend drinken en dat per dag met 1 glas ophogen tot 1-1,5 liter/dag.
  • Vind je het niet lekker? Het went heel snel maar je kunt ook proberen het gekoeld te drinken of met een schijfje citroen.

Er zijn nog meer voordelen aan dit recept. Het stimuleert ook het reinigend vermogen van je lichaam enorm, als je misselijk wordt, huiduitslag krijgt of hoofdpijn is dat een teken dat je te snel gaat. Blijf dan een dagje op dezelfde hoeveelheid of ga wat minderen.

Het beste is om in porties te drinken en niet de hele dag door af en toe een glas. Ons (oer)systeem kan dat beter verwerken namelijk; toen we nog jagers waren dronken we zoveel we konden bij een poeltje (waar dan a.g.v. algen e.d. veel mineralen in zaten) en dan weer uren niet tot we weer een waterbron vonden.

Dit recept gaat je zeker helpen. Echter soms is er meer nodig. Soms is het zelfs aan te raden om extra magnesium bij te slikken. Er zijn meerdere soorten magnesium waaruit je kan kiezen. Elk met specifieke eigenschappen en voor bepaalde doeleinde. Graag beantwoord ik je vragen hierover en geef ik je goed advies. Neem daarvoor zeker contact met mij op!

N.B. dit advies is op natuurgeneeskundige titel, geen wetenschappelijk bewezen info. en geen HypnoBirthing®-advies.

Archief

Categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *