fbpx
Je kindje naar buiten ademen
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Je kindje naar buiten ademen…kan dat? Ja, leer de HypnoBirthing perstechniek

Hypnobirthing | perstechniek HypnoBirthing | Technieken | zorgverleners HypnoBirthing

De HypnoBirthing perstechniek ofwel geboorte-ademhaling ofwel J-ademhaling is de techniek die je optimaal helpt om je kindje geboren te laten worden.
Je werkt hierbij mee op een uitademing. Deze techniek is vaak totaal anders dan het beeld wat je mogelijk zelf hebt van het persen. Maar het kan vele voordelen voor jou en je baby opleveren je te verdiepen in deze bijzonder methode.

Meer uitleg nodig dus; bekijk het filmpje en ik help je op weg hierbij.

Al bevallen? Kijk toch even, het helpt namelijk ook bij obstipatie en voorkomt aambeien!

Ben jij zorgverlener en wil je meer leren over de HypnoBirthing perstechniek? Over hoe jij je mensen optimaal hierin kunt begeleiden? Volg dan de (KNOV-)geaccrediteerde scholing, klik hier voor meer info, ontwikkeld door de vereniging HypnoBirthing Nederland&België

Heb jij ervaring met deze techniek, heb je tips voor ons? Fijn als je die met ons deelt, laat je reactie hieronder achter!

Archief

Categorieën

6 Reacties

 1. Josje

  Erg fijn dit filmpje! Ik heb na de cursus hypnobirthing ondertussen bij de yoga ook het klassieke persen geleerd. De J ademhaling past echt beter bij me…Het voelt meer natuurlijk en ontspannen! Dit filmpje is toch weer even check om te kijken of ik de J ademhaling wel op de juiste manier oefen. Ook erg handig om even aan mijn verloskundige te laten zien, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten!
  Dank je!

  Antwoord
  • karin

   Bedankt voor je fijne reactie. Ben benieuwd hoe je verloskundige het filmpje vindt, hoor ik graag nog terug van je tzt.

   Antwoord
 2. Pauline van Berkel

  Ik heb als geboortefotograaf een keer deze ademhaling in praktijk gezien. Die fotoserie staat op mijn website, in het portfolio, de bevalling van Sam. De moeder van Sam zat in bad, heel kalm. Ik had totaal niet door dat ze al in die laatste fase zat, zo kalm en gefocust was ze. Prachtig om te zien. Niet veel later gleed Sam het water in. En ook daarna was het zo’n rustige baby!

  Als ik ooit nog een keer zelf ga bevallen, ga ik dit filmpje absoluut nog een paar keer bekijken!

  Antwoord
  • karin

   Hoi Pauline, wat gaaf dat jij dat zo hebt mogen meemaken he?! De fotoserie is ook werkelijk prachtig geworden. Zeker een aanrader voor wie geinteresseert is in HypnoBirthing Maar ook een prachtig voorbeeld van het mooie werk wat jij doet!
   https://lukk.nl/geboortefotografie/

   Antwoord
 3. Yvonne

  Duidelijke uitleg van de J-ademhaling. Zelf leg ik het tijdens de cursus ook zo uit. Het fijne van het filmpje is dat de cursisten nog een keer terug kunnen kijken en het aan de verloskundigen kunnen laten zien.
  Mijn ervaring is dat verloskundigen gauw terug grijpen op het klassieke persen, omdat ze het idee hebben dat het kindje er op de HypnoBirthing manier niet uitkomt, want ze zien uitwendig niet wat er gebeurt.
  Ik zal mijn cursisten ook wijzen op jouw uitleg!

  Antwoord
  • karin

   Dank je voor je reactie Yvonne. Ja het lijkt vaak alsof, omdat de moeder niet doodop raakt en niet totaal in het zweet is, ze niets doet. Ze werkt echter wel degelijk mee maar op een andere manier die veel rustiger (en daardoor inactiever) oogt voor de buitenwereld. Het is gek je te realiseren dat een moeder met een ruggenprik vaak hetzelfde doet; wachten met echt actief meepersen (met de adem vastgezet) tot het hoofdje zichtbaar is. Algemeen geaccepteerd als prettig voor moeder en kind, waarom zou je een moeder zonder ruggenprik niet hetzelfde kunnen laten doen. En als het hoofdje eenmaal zichtbaar is dan is de reflectoire persdrang zo groot dat je als moeder, niet anders KAN dan meewerken hieraan (en in dit geval dan op een uitademing ipv een inademing).

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *