fbpx
De Rite of the Womb…..het is tijd!
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

De Rite of the Womb…..het is tijd!

Dragen | Rite of the womb | Volle maan

Een vrijdagavond in april, het is volle maan en ik ben onderweg naar een ceremonie genaamd ‘The Rite of the Womb’. 
Wat ik precies ga doen en ervaren is me een raadsel maar de aantrekkingskracht om hier vanavond bij te zijn is groot.
Aldaar ervaar ik een warm welkom en voel ik de letterlijk ‘de vrouwelijke energie’ om me heen. Ja dat is waar ik voor kom besef ik ; ik wil meer vanuit mijn intuïtieve en zachte kant leven.

De Baarmoeder is geen plek om angst en pijn op te slaan….

De Baarmoeder is om te creëren en geboorte te geven…..

De woorden komen diep binnen en mijn gedachten dwalen naar mijn moeder. Deze heling zal ook voor haar zijn weet ik nu. Vele emoties, waarvan ik me eerder niet bewust was, stromen door me heen.
De avond voelt als een enorme bevrijding! Zowel de kracht van het ritueel als de verbinding met de vrouwelijke energie en moeder aarde. Het is moeilijk om woorden te geven aan deze ervaring, ieder heeft het ook weer anders meegemaakt. Het voelt als te privé om dit nu verder hier met jullie te delen.

De Rite heeft me, opnieuw, ervan bewust gemaakt hoe wij als moderne vrouwen (nog steeds) de collectieve pijn en angst (van weleer) met ons meedragen. Het bijzondere was voor mij dat ik dit pas bij mezelf voelde op het moment dat ik het plots los kon laten.

Ik besef nu hoe waardevol het is de Rite door te geven 🙂

Maar wat is de Rite of the Womb?

De Rite is komt van origine uit de jungle in Peru. Vanaf 2014 is zij vrijgegeven om door te geven over de hele wereld. En dat gaat razendsnel, inmiddels zijn er duizenden vrouwen die de Rite hebben ontvangen. Lees hier meer over de achtergronden van de Rite.

Het ontvangen van de Rite helpt de vrouw van vandaag om de opgeslagen pijn en verdriet los te laten, om zichzelf te bevrijden en te herinneren wie ze werkelijk is: boordevol power en dus ook zacht, liefdevol en wijs.

De collectieve vrouwelijke energie is immers eeuwenlang ontkent, onderdrukt en misbruikt, dus vrouwen dragen veelal, bewust of onbewust, pijn en verdriet van hun moeders en grootmoeders of zelfs verwondingen uit verre verledens met zich mee. Of vrouwen hebben zelf een kwetsuur opgelopen, waardoor de vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren is gegaan.

De ervaringen zijn zeer uiteenlopend maar stuk voor stuk verbazingwekkend en ontroerend.
Van vrouwen die verlost zijn van ernstige menstruatiepijnen, helingen in relaties in de vrouwelijke familielijn, opruimen van oud zeer, boost in creatieve vermogens tot onvruchtbare vrouwen die zwanger werden.

Deel het geschenk!

Ik wil daarom alle vrouwen, ongeacht waar je jezelf bevindt in jouw cyclus uitnodigen om jezelf en elkaar het geschenk van de Rite te geven.

Ook voor vrouwen die geen baarmoeder meer hebben is het ritueel geschikt.
Ben je zwanger? Ook dan ben je van harte welkom, we zullen dan de Rite uiteraard met extra voorzichtigheid bij je uitvoeren. Het geschenk is dan niet alleen voor jezelf maar ook voor je ongeboren baby.

Bekijk hier een filmpje waarin je ziet hoe de Rite praktisch wordt uitgevoerd.

Wij zullen voorafgaand aan de Rite een ceremonie en visualisatie uitvoeren die aangepast is aan de tijd van het jaar. Je leest er hier meer over. In de agenda kun je zien wanneer/waar de Rite of the Womb weer wordt aangeboden.

Kom je ook?
Voel je vrij om even contact op te nemen voor meer info. of aanmelding.

Heb jij al ervaring met de Rite of the Womb? Super als je er dan hieronder wat over wil delen met ons, bedankt!

Archief

Categorieën

2 Reacties

 1. Iris van Schaick

  Op vrijdagavond 16 september mocht ik de Rite of the Womb ontvangen van Karin en Sandra. Het was een heel bijzondere avond onder de volle bloed/oogstmaan. Op een sfeervolle locatie zijn we samengekomen met 20 vrouwen, zwanger en niet-zwanger, allen met hun persoonlijke doel. Karin en Sandra hebben heel liefdevol de Rite aan ons ieder persoonlijk door gegeven. Ik hoop dat veel vrouwen dit prachtige geschenk mogen ontvangen!
  Dank je wel Karin en Sandra!

  Antwoord
  • karin

   Dank je voor je mooie reactie Iris 🙂 Heel graag gedaan! Zeg en geef het voort.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *