fbpx
Zenmama
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Zen mama! Iets voor jou?

Moederschap

Meer rust, geluk en balans te vinden in het moederschap en daarbuiten. Het moederschap is een spiegel voor onszelf. Vaak gaan we de oplossing voor wat niet lekker loopt in ons leven zoeken in externe factoren of willen we het gedrag van anderen om ons heen aanpassen. Gastblog door Stéphanie van Stockum van Zenmama.nl

Hoe het allemaal begon
Via een vriend ben ik 2010 in aanraking gekomen met Zen Meditatie. In eerste instantie dacht ik dat het niks voor mij zou zijn, maar mijn nieuwsgierigheid won het en ik begon de introductiecursus Zen meditatie bij een Zendo (meditatieschool) in Breda.
In eerste instantie had ik veel moeite met het stilzitten en de stilte. Ik begreep ook niet goed waarom en wat ik er zo moeilijk aan vond. Naarmate ik het volhield, begon ik de effecten te ervaren.

De reis naar mezelf
Het heeft me de kans gegeven mezelf beter te leren kennen en te accepteren en omarmen. Ik voelde me gelukkiger, minder gestrest en aandachtiger. Ik heb een goede relatie opgebouwd met mijn gedachten en mijn innerlijke criticus. Ik weet veel meer wat me gelukkig maakt, wat ik belangrijk vindt en hoe ik met mijn eigen tekortkomingen op een liefdevolle manier kan omgaan. Het bracht me veel meer dan ik had gedacht. Ik ben 6 jaar daar in de leer geweest.

Zen en het moederschap
Toen ik voor de eerste keer moeder werd, merkte ik dat ik de vertaalslag naar het moederschap miste in de lessen van de Zendo.

Ik ben hiermee aan de slag gegaan en heb zelf de vertaalslag gezocht die mij hielp en ondersteunde in het moederschap. Daarbij merkte ik dat Mindfulness, Meditatie en non-dualisme een waardevolle combinatie van kennis en technieken zijn. Daarnaast ben ik al jaren coach. Ik gebruik de kennis en technieken ook in mijn coachgesprekken en merkte dat dit een krachtige formule is.

Om deze reden heb ik deze formule omgezet in het een lesprogramma genaamd ZenMama. Ik merkte dat ik graag iets online wilde bieden aan moeders maar wel mét persoonlijk contact en de juiste begeleiding en te combineren is met het moederschap. Flexibel en overal te volgen.

Het begint bij jezelf
Bij ZenMama begeleid ik moeders om meer rust, geluk en balans te vinden in het moederschap en daarbuiten. Het moederschap is een spiegel voor onszelf. Vaak gaan we de oplossing voor wat niet lekker loopt in ons leven zoeken in externe factoren of willen we het gedrag van anderen om ons heen aanpassen.

Maar zolang je de oplossing blijft zoeken buiten jezelf in externe factoren en anderen, zal dit niet het gewenste effect geven. Het begint bij jezelf. Hoe je omgaat met, en wat je uitstraalt naar je kinderen en je omgeving.

Daar ligt ook je kracht en daar heb je invloed op. Nieuwsgierig?

Tijdens (het online) babycafé Den Bosch op 13 mei 2020 zal ik tips geven voor meer rust, ontspanning en balans in het moederschap.

Warme groet,
Stéphanie van www.ZenMama.nl

Volg me ook op Instagram en Facebook

Archief

Categorieën

2 Reacties

 1. Kim

  Mooi initiatief, Stefanie
  Ik vind het leuk om je webinar te volgen ook omdat ik veel raakvlakken in jou en mijn werk zie.

  Groetjes kim van Dooren- Racamy
  Docent baby en peutermassage
  KindermassageBest

  Antwoord
  • karin

   Dank voor je reactie Kim. Extra reden lijkt me om te zorgen dat je komende woensdag ook om 10.30 op de zoom bent als Stephanie meer uitleg gaat geven aan ons.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *