fbpx
Hypnobirthing ervaring
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Wat een beleving. Alles is anders gelopen.

Geboorteverhaal | Inleiden | Placenta

Het geboorteverhaal van …

Ik wil je heel graag laten weten dat wij zondag 28 juli onze zoon hebben mogen ontmoeten!!

Onwijs verliefd en super trots zijn wij.

En wat een mooie beleving was de bevalling!!

Zaterdag nog voor CTG geweest. Vanuit deze bevindingen besloten tot inleiden die avond. Thuis nog afscheid genomen van deze heerlijke zwangerschap. Wat waren het mooie maanden! Nog een foto op z’n kamertje, nog dat ene jurkje aan een nog heel eventjes ontzettend genieten van dat warme gevoel in m’n buik.

Om 20u30 opgenomen in het Catharina zkh. En rond 22u15 werd het ballonnetje geplaatst.

Rutger en ik zaten er klaar voor. Lekker geurtje op m’n kussen gesprayed, serietje opgestart, iets lekkers erbij.

Over de nacht zou het ballonnetje uit kunnen vallen en morgen de rest van de inleiding opstarten. Maar na 1 uur viel het er al uit. Toen ging het rap. De weeën volgde achter elkaar vanaf 23u15.

Voor ik het wist had ik volledige ontsluiting. De verloskundige zou graag de vliezen breken. Ik wilde graag dat ze zelf zouden openen en mocht nog 10 min afwachten. Snel daarna stroomde het vruchtwater naar buiten. En zo’n 30 min later werd onze lieve Rens geboren!!

Wat een machtig mooi gevoel!!

Ik zat gehele bevalling in m’n eigen bubbel. En de weeën voelde als echt als golvingen. Zo mooi. Het gevoel dat je kindje naar beneden wordt geduwd, de draai in het geboortekanaal. Ongelooflijk. Tussen de weeën door heel helder en genietend van een heerlijk ‘high’ gevoel.

Een half uur na Rens werd de placenta geboren. Deze liet helaas niet geheel los, een flinke fluxus, 2,5ltr bloed verloren. Daarom naar OK en kwam ik pas 4 uur later weer terug.

In de tussentijd herft Rutger volop geknuffeld met onze zoon op z’n borst.

Dat stukje komt afgelopen week vaak nog terug en was even heel spannend.

Maar dat de omstandigheden maar voor een klein percentage bepalen en je mindset en karakter het overgrote deel, hebben wij echt zo ervaren. Heel positief en relaxed waren we.

Ontzettend dankbaar voor deze mooie bevalling, dat mijn lichaam het toch zelf opgepakt heeft, onze voorbereiding met jouw cursus. Heel veel aan gehad!!

Meteen na de bevalling het gevoel; ik wil dit opnieuw ervaren, kunnen we even terugspoelen? Zo fijn was het! Zo snel ging het dat ik met nog meer bewustzijn dit opnieuw wilde ervaren!

De cursus heeft ook bijgedragen aan een duidelijk beeld over wat voor óns belangrijk is tijdens de bevalling. Wat wil je wel/ niet.

Hierdoor lukte het om dit goed te communiceren met de verloskundige en daarin werden onze wensen gerespecteerd tot waar het haalbaar was voor Rens.

Zoals jij me schreef; Wat is er nu allemaal nog méér mogelijk wat je nooit overwogen had en beter uitpakt dan ooit gedacht 

En zó is het!! Alles heeft zo moeten zijn. We waren op de juiste plek gezien m’n fluxus. En de mensen om ons heen hadden we eerder al eens ontmoet waardoor het heel vertrouwd was. Precies zoals je vertelde nav de oefening, de ‘visitekaartjes’.

Super super bedankt Karin! Voor de cursus en het belletje nog net voordat je op vakantie ging.

Liefs van ons drie

Rutger, Rens & Inge

Archief

Categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *