fbpx
Een bakkie geluk
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Een bakkie geluk

Babycafé Den Bosch

Sinds juni dit jaar is Den Bosch een bijzonder plekje rijker; en wel in woonzorgcentrum Nieuwehagen aan de Zuid-Willemsvaart. Gastblog door Carlijn van den Berge, initiatiefneemster Boefjes en Barista’s. 
Een ontmoetingsplek en koffiebar voor ouders en hun kinderen van 0 tot 4 jaar. De plek geeft het een gouden randje. Naast andere vaders en moeders ontmoet je hier namelijk ook oudere buurtgenoten en bewoners. Zij genieten van de aanwezigheid van de kleintjes en hun ouders en ook de kinderen genieten volop van de aandacht van deze ‘extra opa’s en oma’s.Groep

Voor mij is Boefjes en Barista’s een droom die werkelijkheid werd. Al jaren liep ik rond met het idee, maar het is niet makkelijk zoiets te realiseren. Ik wilde niet alleen een plek creëren waar ouders zich thuis voelen met hun kind en waar je lekkere koffie kunt drinken, maar ik wilde er ook een maatschappelijke functie aan koppelen. Het is bekend dat ouderen en kinderen een mooie chemie hebben en dat er zoveel eenzaamheid is onder ouderen. Maar ook onder (jonge) ouders komt dit vaker voor dan besproken wordt. Hoe mooi is het dan om al deze generaties aan elkaar te koppelen? Ik kwam in contact met Maaike Teernstra, Buurtverbinder van Nieuwehagen. Zij had een paar koffieochtendjes georganiseerd voor buurtbewoners bij Nieuwehagen onder de naam ‘Bakkie Geluk’ en zij zocht een manier om hier een duurzaam karakter aan te geven. En dat mocht bij Nieuwehagen.

En zo ontstond Boefjes en Barista’s. Hier kun je nu elke maandag t/m vrijdag tussen 9 en 12 een bakkie geluk drinken en daar wordt iedereen heel blij van. Ik laat het jullie graag ervaren op woensdag 19 december als Babycafé Den Bosch bij ons wordt gehouden. En mocht je dan niet kunnen, loop dan gerust een andere ochtend binnen.

Carlijn van den Berge

 

Archief

Categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *