fbpx
Voetreflexologie rondom zwangerschap en babytijd
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Voetreflexologie rondom zwangerschap en babytijd

Babycafé Den Bosch | Flesvoeding | Over tijd | Slapen

Een groeiende groep ouders is op zoek naar natuurlijke en niet ingrijpende manieren om eenvoudig babykwaaltjes te behandelen of om bijvoorbeeld wanneer je over tijd bent, zonder inleiding in het ziekenhuis, de weeën op te wekken. Gastblog door Leonie Verhulst, voetreflextherapeut met de specialisatie zwangerschap en babytijd.

Naast ontspanning en het creëren van verbondenheid kan het ook klachten en symptomen verlichten, vergemakkelijken en zelfs oplossen. Je hebt hier geen hulpmiddelen of medicatie voor nodig, het is een aangename manier om nog meer verbondenheid met je baby te krijgen en tegelijkertijd kwaaltjes te verhelpen.

Wat is reflexologie?

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Reflexologie bestaat uit druk uitoefenen op reflexpunten van de voeten. Het doel is om pijn en stress te verlichten, de doorbloeding, energiedoorstroming en het zelfgenezend vermogen te stimuleren. Reflexologie werkt doordat je de zenuwuiteinden in de voeten stimuleert en hierdoor impulsen via het ruggenmerg naar andere delen naar het lichaam worden gestuurd.  Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit, en ontspanning van lichaam en geest. Reflexologie is een natuurlijke geneeswijze die uitstekend geschikt is om rondom zwangerschap en babytijd toe te passen.

Waarom reflexologie tijdens of na je zwangerschap?

Zwanger zijn is bijzonder. Een uniek nieuw leven groeit in jouw buik. Je wilt van deze bijzondere tijd zoveel mogelijk genieten. Reflexologie helpt je daarbij. Deze behandelmethode geeft jou en je ongeboren baby momenten van rust en ontspanning. Samen genieten van negen mooie maanden!

Tijdens de zwangerschap werkt je lichaam hard en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid zowel lichamelijk als geestelijk in deze belangrijke periode te optimaliseren. Het is een ook een goede voorbereiding op je bevalling.

Tijdens de behandeling maak je intensief contact met je ongeboren baby. Na de bevalling helpt het om sneller te herstellen en de balans terug te vinden.

Verlichting van zwangerschapsklachten

Reflexologie geeft ook verlichting bij klachten en problemen tijdens je zwangerschap. Je moet daarbij denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, (milde) hoge bloeddruk, en beginnende zwangerschapsdiabetes.

Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsliggingen om de weeën op te wekken wanneer je uitgerekend bent.

Blog babycafe Leonie

Babyreflexologie

Babyreflexologie kun je al meteen vanaf de geboorte toepassen op je baby. Door milde druk op de voetjes kun jij je baby laten ontspannen, kalmeren en verlichting bij kwaaltjes (obstipatie, onrust, slecht slapen, verstopte neus, oorpijn, slijmvorming, doorkomende tandjes etc.) bieden terwijl je de band met je baby versterkt.

Babyreflexologie is 100% veilig, niet ingrijpend en heel simpel. Het enige wat je nodig hebt zijn je handen en liefdevolle aandacht. Vergelijk reflexologie met een afstandsbediening; als je de knopjes weet te vinden, krijg je via lichte druk het gewenste resultaat. Zo werkt het ook met babyreflexologie, je hebt weinig druk nodig om kwaaltjes te verlichten.

Baby’s vinden het heerlijk om aangeraakt en gemasseerd te worden. Vooral voetjes zijn favoriet. Tegelijkertijd bouw je zo ook aan een nog sterkere band met je kindje.

Het toepassen van de geleerde babyreflexologie gaat een leven lang mee. Je kan je kindje wel twee- tot drie-maal per dag masseren als je dat zou willen. Goede momenten om babyreflexologie toe te passen zijn bijvoorbeeld na het verschonen van de luier op de commode, na de borst- of flesvoeding of als vast slaapritueel.

 

Tijdens het babycafé Den Bosch op woensdag 13 maart ga ik je meer over reflexologie tijdens zwangerschap en babytijd vertellen.

Nieuwsgierig, neem alvast een kijkje op mijn website www. LeonieVerhulst.nl

Leuk je 13 maart te ontmoeten! Heb je vragen, bel, mail of app me gerust.

Liefs, Leonie

Archief

Categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *