fbpx
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Superfijn recept wat je helpt om je mineralen en vochthuishouding goed op peil te houden.

Iets wat extra belangrijk is in je zwangerschap en rondom de geboorte. Ook voor de mannen is het een aanrader, eigenlijk voor iedereen die in periodes extra veel van zichzelf vraagt (fysiek of emotioneel).

Met name magnesium is een mineraal wat snel verbruikt wordt in periodes van stress. Magnesium tekort kan zich uiten in krampen (bijv de bekende kuitkramp bij zwangeren ’s nachts), onrust, hoofdpijn, maar kan ook zorgen voor verkramping (en dus meer pijn) tijdens de bevalling.

  • 1 liter kraanwater toevoegen 1/4-1/2 theelepel ongeraffineerd zeezout, zoals Keltisch zout (oa bij de Tuinen). Daar zitten alle mineralen nog in, het is wat nattig daardoor (magnesium trekt water aan).
  • Hiervan 1 glas in de ochtend drinken en dat per dag met 1 glas ophogen tot 1-1,5 liter/dag.
  • Vind je het niet lekker? Het went heel snel maar je kunt ook proberen het gekoeld te drinken of met een schijfje citroen.

Let op het stimuleert ook het reinigend vermogen van je lichaam enorm, als je misselijk wordt, huiduitslag krijgt of hoofdpijn is dat een teken dat je te snel gaat. 
Blijf dan een dagje op dezelfde hoeveelheid of ga wat minderen.

Het beste is om in porties te drinken en niet de hele dag door af en toe een glas. Ons (oer)systeem kan dat beter verwerken namelijk; toen we nog jagers waren dronken we zoveel we konden bij een poeltje (waar dan a.g.v. algen e.d. veel mineralen in zaten) en dan weer uren niet tot we weer een waterbron vonden.

N.B. dit advies is op natuurgeneeskundige titel, geen wetenschappelijk bewezen info. en geen HypnoBirthing®-advies.

Al bekend met deze tip? Drink jij het dagelijks of vind je het juist helemaal niets? Hoe tof als je hieronder jouw ervaringen en tips deelt met ons!

AGENDA

Archief

Categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *