fbpx
mama en baby yoga
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Mama & Baby Yoga

Slapen

Op zoek naar een fijne manier om samen met je kindje lekker te ontspannen en tegelijkertijd ook bezig te zijn aan het versterken van je lijf?
Gastblog door Annika Janssen van de Yogaboetiek

Zoek jij naar bovenstaande? Dan is Yoga na de zwangerschap precies wat je nodig hebt! Yoga na de zwangerschap – ook wel; Mama & Baby Yoga – helpt het lichaam sterk te worden en te herstellen na de bevalling.Baby-1-300x300

Je lichaam is veranderd, je bent op zoek naar een nieuwe balans. Dit kan een mooie, maar ook vermoeiende ervaring zijn. Naast fysieke houdingen om het lichaam sterk te maken, zorgt yoga na de zwangerschap tevens voor een momentje rust gedurende de week en versterken de oefeningen samen met je baby jullie band. Hoe ouder je baby, hoe meer plezier jullie samen beleven aan deze oefeningen. Maar ook voor hele kleine baby’s is aanraking een heel belangrijk onderdeel van het hechtingsproces, hier krijgt je kindje een heel erg gelukkig gevoel van, wat een belangrijk fundament vormt voor de rest van zijn of haar leven. Als de baby’s lekker slapen is het tijd voor de moeders, zijn de baby’s wakker, dan doen we oefeningen samen met de baby’s. Elke les is dus weer een verrassing en elke les is even flexibel als dat je in je dagelijkse leven met je baby ook bent. Tegelijkertijd is Yoga na de zwangerschap een heerlijk moment voor jezelf, zonder te zorgen en om ervaring uit te wisselen met de andere deelnemers. We sluiten af met een kopje thee, iets lekkers en een stuk fruit na iedere les.

Je kunt starten met yoga na de zwangerschap / postnatale yoga vanaf 6 weken na de bevalling. Gebruik de eerste 6 weken om goed uit te rusten en zoveel mogelijk je lichaam te laten herstellen. De cursus begint rustig en subtiel en naar eigen kunnen zullen de lessen iets pittiger worden. In de lessen staat ontspanning, het sterk maken van de bekkenbodem, rug en nek, het op subtiele wijze de buikspieren en vooral goed luisteren en opnieuw het lichaam leren kennen centraal. Daarnaast spelen de oefeningen met je baby een grote rol. Yoga na de zwangerschap is ook een mooie overstap terug naar je eigen/andere sport.

De lessen postnatale yoga zijn geschikt voor alle niveaus, ook voor de mama’s die geen zwangerschapsyoga bij mij hebben gevolgd. Je kunt ook meedoen als je een keizersnede hebt gehad en je na 10 weken je check-up hebt gehad. Je hoeft zelfs geen prille nieuwe moeder te zijn, je kunt ook aan deze cursus deelnemen als je baby al iets ouder is. Het lichaam is minder snel hersteld dan de maatschappij van ons verwacht en het is zelfs na 3 maanden (bijvoorbeeld!) nog steeds niet te laat om te beginnen.

Graag vertel ik je iets meer over Yoga na de zwangerschap bij het Babycafé op 7 februari a.s. Het lijkt me leuk je daar te ontmoeten! Enne mocht je er niet live bij kunnen zijn maar toch graag mijn ‘praatje’ beluisteren? Ook dat kan; word lid van deze besloten facebookgroep en volg me 10 januari via Facebook-live (of kijk het op je gemakje terug in jouw tijd).

Liefs,
Annika Janssen / Yogaboetiek

Archief

Categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *