fbpx
Baby huilen
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Laten huilen of juist niet?

Huilen

De vraag die menig ouder zich zal stellen, zeker als jou baby bovengemiddeld veel huilt…
Huilen is een van de weinige vormen van communicatie die een pasgeboren baby heeft. Het is enorm indringend en je kunt er letterlijk niet omheen.
In dit filmpje leg ik je er meer over uit.

Hier vind je meer info over het babycafé en de workshop waar ik het over heb.

Archief

Categorieën

4 Reacties

 1. Fieke Bielars

  Hi Karin, wanneer was de bijeenkomst in het babycafe over dit onderwerp? Ik zou hier graag bij aanwezig willen zijn om de signalen van onze zoon wat beter te kunnen op pikken. Heb overigens het boek ‘Babies weten wat ze willen’ op mijn plank staan. Maar nog niet verder gekomen dan de eerste twee hoofdstukken.

  Ik hoor graag van je,

  Hartelijke groet Fieke Bielars

  Antwoord
  • karin

   Hoi Fieke, dat is op 14 maart as. ik zal hier de link plaatsten naar de agenda waar je alle details terug kunt lezen. https://hartenwens.info/events/babycafe-den-bosch-36/
   Leuk om je dan te ontmoeten!
   Mocht je het fijn vinden om automatisch een uitnodiging te krijgen voor de Babycafé’s dan kan je je even inschrijven via deze site bij “abonneer je op mijn blogs en mis niks”.

   Enne dat boek is wel echt een aanrader ja.
   Hartengroet, Karin

   Antwoord
 2. Fieke

  Hoi Karin,
  Vorige week kwam ik toevallig op je site terecht toen ik na 4 dagen aaneengesloten huilen de woorden hoe-laat-ik-de-baby-stoppen-met huilen, intypte.
  Ik kan je vertellen dat ik eraan toe was om de baby in de hal te plaatsen en mezelf onder dekens te begraven. Ik voelde me gestressed, bezorgd en een slechte moeder. Ook ging het naar bed brengen niet meer zoals voorheen. Wanneer meneer het matras raakte gingen z’n oogjes open en begon het huilen c.q. krijsen weer van voren af aan.
  Ik merkte dat ik zelf steeds meer het gevoel ontwikkelde dat ik wilde dat ons kindje zou stoppen met huilen, wat de nodige spanning met zich meebracht.
  Afgelopen zomer had ik het boek; wat baby’s willen, in huis gehaald. Op de een of andere manier had de inhoud mij nog niet bereikt. Nadat ik het boek ook bij jou op de site tegenkwam ben ik er opnieuw in begonnen. Aangevuld met jouw informatie kon ik mijn mindset en gevoelens over het huilen omdraaien. Van het willen-laten-stoppen naar het in-aandacht-uit-laten-huilen.
  Nu ik me hiervan bewust was durfde ik het aan om ons kindje helemaal te laten gaan in het huilen. De eerste sessie duurde ongeveer twee uur. Dit ging van jammeren naar krijsen naar schoppen en trillen. Ik vond het reuze spannend hem zo te laten gaan, maar na twee uur werd hij rustig en viel in mijn armen in slaap. Ik vond het heel bijzonder om dit zo samen met mijn kind te beleven. Het maakte ook veel gevoelens bij mij los. Ik heb veel ondersteuning gehad hierbij aan het boek. Daarnaast ben ik met jou tip om het bevallingsverhaal met mijn kindje te delen aan de slag gegaan. Mijn bevalling duurde 22 uur en ben uiteindelijk met spoed in de OK beland voor een keizersnee. Ik dacht dat ik dit al had verwerkt, door dit te vertellen aan ons kindje kwamen er nog veel emoties vrij. En ook bij de baby had dit voor de nodige stress gezorgd wat nog niet was ontladen.
  Ik ben nu een week met ons kindje op een andere manier met zijn huilen bezig. Ik merk dat hij van uren aan één stuk huilen nu huilt nadat hij iets heeft meegemaakt. (Vandaag twee uur). Daarnaast ben ik nu veel meer afgestemd op ons kindje wat betreft voeden en slapen. Ik vertrouw op dat wat hij aan mij laat zien en dat brengt ook veel meer rust.
  Kortom, Karin bedankt voor je tips!
  Hartelijke groet, Fieke

  Antwoord
  • karin

   Hoi Fieke, heel graag gedaan uiteraard en wat goed om terug te lezen dat jullie er samen (met de info uit filmpje en boek) nu goed uit lijken te komen 🙂
   Ja stukken van de geboorte kunnen een hele tijd nog invloed hebben, vaak is het dan inmiddels uit het bewustzijn van de ouder en merk je door het verhaal nogmaals te vertellen inderdaad dat er toch nog stukken zitten die aandacht behoeven. Heel mooi als je dat dan voor jezelf ook zo kunt zien en laten gebeuren.
   Het laten gaan van de opgebouwde spanning is ook heel fijn voor jezelf, zoals je schrijft ben je op een gegeven moment zo gefixeerd op NIET huilen, dat heeft dan uiteraard ook weer invloed op je kindje. Jullie zijn energetisch (nog) zo één.
   Veel moeders vinden het fijn om hier op enig moment wat ondersteuning in te ontvangen, weet dat je dan altijd bij me aan kunt kloppen. Ik kan jullie op diverse manieren hierin verder helpen.
   Had je trouwens deze filmpjes over onrustige baby ook al bekeken? Kan nog aanvullend zijn voor jullie: https://hartenwens.info/onrustige-baby-toptips/
   Ik wens je een relaxte(re) tijd samen met je zoontje toe en wellicht nog eens ergens tot ziens bijv in het babycafé 14/3/18 over huilen.
   Karin

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *