fbpx
Carrière en een baby, (on)mogelijk
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Carrière en een baby, (on)mogelijk?!

Nadat ik moeder ben geworden, zijn bij mij de prioriteiten verschoven. Daar waar ik me voordien vooral op mezelf (natuurlijk in relatie met partner, familie en vrienden) richtte, stond vanaf dat moment mijn zoon centraal.

Gastblog door Loopbaancoach Carolina van Rooy, alleenstaande moeder van een zoon van 9 jr. Volgende week is Carolina ook te gast in ons Babycafé. 

Mijn zoon kwam onverwacht en ik moest daardoor een stap terug doen in mijn net opgestarte bedrijf. Vanaf dat moment is het voor mij zoeken geweest om de balans te vinden. Ik zie dit bij veel vrouwen die ik in mijn werk als (loopbaan)coach tegenkom. De balans slaat vooral richting zorg voor de ander. Doordat de focus vooral buiten zichzelf ligt, heeft men zichzelf niet goed in beeld. Daarmee bedoel ik dat ze zich niet bewustzijn van wat er allemaal aan potentie in hen aanwezig is. En daarbij hoort ook:” wat vind ik nu echt leuk”, “waar krijg energie van en waardoor laad ik op.”

Maar even terug naar de balans. Hoe houd ik die balans nu goed voor mijzelf?
Een voorbeeld uit mijn praktijk. Mia vertelt mij dat ze zich snel verveelt in haar werk en zich verder wil ontwikkelen, maar hoe en wat wil ik? Op dit moment kost haar werk haar heel veel energie. In haar thuissituatie is ze druk met zorg voor huishouden en kleine kinderen en ze komt daarnaast niet verder dan vermoeid op de bank zitten. Echt opladen lukt haar niet en er is zeker geen ruimte om te voelen wat ze nu werkelijk wil. In gesprek kom ik er achter dat Mia energie krijgt van schilderen, ze leeft op als ze hierover vertelt. Mia besluit om tijd en ruimte te maken voor haar schilderen en het volgende gesprek heeft ze meerdere werken meegenomen. Haar ogen schitteren, het schilderen heeft haar dichter bij haar kern gebracht en ze voelt zichzelf weer bruisen. Het is een doorbraak in het beantwoorden van haar loopbaanvraag.

Om de juiste balans te vinden is het belangrijk dat je persoonlijke voeding zoekt die vrij en onafhankelijk is. En om dit beter te begrijpen is de mystieke dans van de draaiende derwisj een mooi voorbeeld. Untitled
Deze dansers in hun witte jurken draaien rondjes om hun as met twee uitgestrekte armen. De linkerarm heeft de hand met de rug naar boven en de palm naar beneden, de rechterarm vise versa. De rechterarm vraagt om inspiratie en voeding, de linkerhand geeft aan de wereld. In het hart komen beide samen. Dit beeld kan ons helpen de balans te houden.

Door naast hetgeen we geven, bezigheden (liefst meerdere) te hebben waar je gegarandeerd van geniet. Wat het ook is. Een bezigheid waarbij je niet afhankelijk bent van anderen. En naast je werk en alles dat je verder doet, minstens één dag in de week (welke dag dan ook) rusten. Het energieveld van zes dagen onderbreken met een dag genieten.

Ik houd mijn balans door niets mijn keramiekavond in de weg te laten staan en door regelmatig de natuur in te lopen en te mediteren.

Hoe doe jij het? Ik ben heel benieuwd waar jij door oplaadt. Deel jou ervaringen met de lezers door hieronder wat te schrijven hierover. Wellicht help je iemand anders hiermee op een goed idee!

Carolina van Rooy, Loopbaancoach
www.coachcaro.nl

Archief

Categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *