fbpx
Boefjes en barista's
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Boefjes en Barista’s

Babycafé Den Bosch

Sinds 2018 is Den Bosch een bijzonder plekje rijker; Boefjes en Barista’s is geopend in woonzorgcentrum Nieuwehagen aan de Zuid-Willemsvaart. Een ontmoetingsplek voor ouders en hun kinderen van 0 tot 4 jaar. Deze plek heeft een gouden randje; naast andere vaders en moeders ontmoet je hier namelijk ook oudere buurtgenoten en bewoners van Nieuwehagen. Zij genieten van de aanwezigheid van de kleintjes en hun ouders en ook de kinderen genieten volop van de aandacht van deze ‘extra opa’s en oma’s.

Carlijn van den Berge, Kwartiermaker Boefjes en Barista’s vertelt:
Voor mij is Boefjes en Barista’s een droom die werkelijkheid werd. Al jaren liep ik rond met het idee, maar het is niet makkelijk zoiets te realiseren. Ik wilde niet alleen een plek creëren waar ouders elkaar kunnen ontmoeten dichtbij huis, zich thuis voelen met hun kind en waar je lekkere koffie kunt drinken, maar ik wilde er ook een maatschappelijke functie aan koppelen. Het is bekend dat ouderen en kinderen een mooie chemie hebben en dat er zoveel eenzaamheid is onder ouderen. Maar ook onder (jonge) ouders komt dit vaker voor dan besproken wordt. Hoe mooi is het dan om deze generaties aan elkaar te koppelen? Ik kwam in contact met Maaike Teernstra, Buurtverbinder van Nieuwehagen. Zij had een aantal koffieochtendjes georganiseerd voor buurtbewoners bij Nieuwehagen onder de naam ‘Bakkie Geluk’ en zij zocht een manier om hier een duurzaam karakter aan te geven. Nieuwehagen zocht naar wegen om een sterkere verbinding met de wijk te maken en buurtbewoners ‘in huis’ te halen. Met het maatschappelijk initiatief Boefjes en Barista’s kon hier invulling aan geven worden.boefjes en baristas babycafeDB FBevent

En zo ontstond Boefjes en Barista’s locatie Nieuwehagen. Hier kun je nu elke maandag t/m vrijdag tussen 9 en 12 een bakkie geluk drinken en daar wordt iedereen heel blij van. De impact van Boefjes en Barista’s is niet zo makkelijk in woorden te omschrijven, je moet het geluksgevoel vooral ervaren.
Ik laat het jullie graag beleven op woensdag 11 december als Babycafé Den Bosch bij ons wordt gehouden. En mocht je dan niet kunnen, loop dan gerust een andere ochtend binnen voor een bakkie geluk.

Groetjes,

Carlijn van den Berge

Kwartiermaker Boefjes en Barista’s

Archief

Categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *