fbpx
kinderen en hun gedrag
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Kinderen zijn zoveel meer dan het gedrag dat ze laten zien

Onzekerheid

Onze kinderen zijn prachtige wezens. Het zijn kleine mensen die puur, helder en zuiver zijn. Toch zijn er veel kinderen die in de problemen komen, thuis of op school. Hun gedrag geeft vaak aanleiding tot irritatie, frustratie en zorgen.
Gastblog door Conchita van Dijk, gastspreekster van het babycafé, september 2016

Wil jij de zuiverheid van je kind koesteren? Wil jij de eerlijkheid en openheid van je kind koesteren? Oordeel dan niet langer over kinderen. Ook als vervelend gedrag vaker voorkomt en je even niet meer weet hoe daarop te reageren. Koester je kind om wie het is. Ook jouw kind is een prachtig mens.

Hoe zou het zijn als we onze kinderen zonder oordelen benaderen? Als we naar ons kind kijken en beseffen dat al wat er is, liefde is. In de kern, in het wezen van je kind is het verbonden met zijn of haar hart en kan er onbezorgd en onbeperkt liefde stromen. In het hart van je kind is er geen boosheid, geen woede, geen haat. In ieders hart is het vredig. Daar heerst compassie en mededogen. Daar stromen liefde en dankbaarheid uit je hart, als een emmer water die overstroomt. Ieder mens kan contact maken met zijn hart en met zijn hartsenergie. Ieder kind kan dat ook.

Angst, onzekerheid, pijn en frustratie halen ons, volwassenen èn kinderen, uit onze hartsenergie. Dan raken we de verbinding met onszelf kwijt en lukt het even niet om vanuit ons hart te leven en te blijven stromen. Kinderen die regelmatig de verbinding met zichzelf kwijt zijn, raken in onbalans. Dan worden ze druk of ze trekken zich terug. In plaats van hen op hun drukke of teruggetrokken gedrag te beoordelen of zelfs veroordelen, kunnen we kinderen beter helpen om weer in evenwicht te komen en hen leren hoe ze de verbinding met hun hart kunnen herstellen.

Opvoeden in de nieuwe tijd wil je inspireren om anders te kijken naar je kind, anders te kijken naar het gedrag van je kind en anders te kijken naar opvoeden. Dan vertel ik je er graag meer over.

Conchita van Dijk

Opvoeder en inspirator

www.opvoedenindenieuwetijd.nl

Archief

Categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *