fbpx
voeden buitenshuis
Karin Kagenaar BLOGS

Karin Kagenaar

Voeden buitenshuis

Babycafe | Babycafé Den Bosch

En dan… ga je voor het eerst een dagje weg met je baby of zit je verlof er bijna op.

gastblog door Kim de Gouw van Borstvoeding Natuurlijk

En nu? Hoe moet dat nu? Wat als je baby ineens honger krijgt? Waar kun je dan voeden? En wat zullen de mensen wel niet van je denken? Allemaal vragen die je kunt hebben. En hierin ben je niet de enigste.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je kindje thuis te laten, maar net zo makkelijk en gewoon is het om je kindje mee te nemen. Hoe jij je er bij voelt om buiten de deur te voeden kan niemand voor je bepalen. Soms bepaalt je cultuur hoe je er tegen aan kijkt of de mensen uit je omgeving.

Wanneer je voor het eerst buiten de deur gaat voeden kan dat wat onwennig zijn. Misschien moet je nog even uitvinden wat bij jullie past. Ga je gewoon zitten waar op dat moment plaats is? Is iedere stoel geschikt? Zit je liever op de grond? Of zit je juist liever wat beschut in een makkelijke stoel? Door het te doen wordt het vanzelf gemakkelijk en ontdek je wat je prettig vindt.

Wanneer je het lastig vindt, kun je ook klein beginnen. Bijvoorbeeld eerst eens bij een vriendin thuis of bij je familie. Volg vooral je gevoel en doe wat je zelf prettig vindt.

Heb je het gevoel dat je half bloot zit en vind je dat niet prettig? Voedt dan eens voor de spiegel. Je zult zien dat je eigenlijk niets ziet.

vbnlogo

En dan komt er dat moment dat je weer aan het werk moet. Wellicht heb je heel veel vragen over hoe dat moet, borstvoeding en een baan. Er zijn maar liefst 12 verschillende mogelijkheden! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om je kindje bij jou te laten brengen of om naar je kindje toe te gaan. Soms moet je wat buiten kaders denken of creatief denken, maar er is veelal veel mogelijk. En naast al die mogelijkheden heb je ook nog rechten! Want wie beslist er uiteindelijk wat jullie kind te eten krijgt? Jullie zelf natuurlijk, niet je collega of je werkgever.

Ik ben Kim de Gouw en ik ben contactpersoon bij Vereniging Borstvoeding Natuurlijk.  Dit is een vereniging met als doel het vermaatschappelijken van borstvoeding. Makkelijk gezegd, dat borstvoeding als normaal wordt gezien in onze maatschappij. Om dat voor elkaar te krijgen doen wij verschillende dingen. Zo beheren we een moedergroep op facebook met maar liefst 16.000 leden, organiseren we bijeenkomst voor zwangere en voedende moeders, en zijn we aanwezig op beurzen en in borstvoeding en baby cafés om vragen van moeders te beantwoorden.

Heb je specifieke vragen over borstvoeding in combinatie met je werk of voeden buitenshuis? Stel ze tijdens het babycafe of stel ze in een opmerking hieronder.  Heb je andere vragen over borstvoeding? Ook daarvoor kun je bij me terecht.
Tot ziens in het babycafé Den Bosch!

Kim is op 12 september ook onze gastspreekster in het Babycafé, ze vertelt jullie dan graag meer over deze onderwerpen.

Archief

Categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *