fbpx

Ouderschapscursus Relaxte Babytijd

Relaxte babytijd

” Super informatieve, leerzame en ontspannen bijeenkomst. Ruimte voor alles en iedereen. Volop kennis en praktijkervaring en een super combi met de natuurgeneeskundige achtergrond van Karin. We gaan deze avond aan alle jonge ouders aanbevelen. “

Yvonne

Een Ouderschapscursus Relaxte Babytijd … Dat klinkt misschien een beetje gek, maar een betere cursus kan er niet zijn! Het is namelijk een enorme overgang om van een zwangerschap over te gaan naar het hebben van een kindje, waar je ook nog eens 24/7 verantwoordelijk voor bent. Wil jij jouw ouderschap beginnen met een relaxte babytijd? Dan is deze ouderschapscursus gemaakt voor jou. 

Ouderschapscursus Relaxte Babytijd

Je bent zwanger of je bent inmiddels al bevallen. Hoe dan ook is het altijd spannend om deze overgang mee te maken. Of het nu voor je eerste kindje is of niet. In beiden gevallen is het fijn om het ouderschap te bespreken en herinnerd te worden aan wat je te wachten komt te staan. Van buitenaf krijg je al veel opmerkingen over hoe jij je baby het beste kunt verzorgen. Helaas wordt het door al deze invloeden soms juist moeilijker om dichtbij jezelf te blijven. Wat wil jij nou écht voor je kindje? Vooral als jij wat onzeker en moe raakt, is de Ouderschapscursus Relaxte Babytijd precies wat je kunt gebruiken. Zo kun jij optimaal genieten van een ‘relaxte babytijd’.  

Waarom de Ouderschapscursus Relaxte Babytijd?

Ouderschapscursus Relaxte Babytijd bereid je perfect voor op de ouderschapsperiode. Want zeker als het je eerst kindje is, komt er veel op je af. Hoe zou het voor jullie zijn als je een groot aantal thema’s al eens samen besproken hebt en er al tips/tools voor in je rugzakje hebt? Als je bij je eigen moeder- of vadergevoel kunt blijven en daardoor keuzes kunt maken zonder beïnvloed te worden door de mening van anderen? Met de ouderschapscursus Relaxte Babytijd kan je de eerste periode vanuit rust en ontspanning ervaren, waardoor je er écht van kan genieten. Dat wil jij toch ook?

Wat aan bod komt bij Ouderschapscursus Relaxte Babytijd

We gaan het hebben over onderstaande thema’s. 

  • Huilen (wat is normaal, troosten, wel of niet bij je pakken).
  • Slapen (dag- en nachtritme, wel of niet bij jou in bed).
  • Warmteregulatie (mutsjes, wollen/zijden kleding, massage).
  • Voeden (selfattachement, op schema/ritme, nachtvoedingen).
  • Dragen en optillen.
  • Vaccineren, tips.
  • Natuurlijke hulp bij kwaaltjes als krampjes, luieruitslag, verkoudheid, tandjes, koorts.
  • Als ouders/gezin in balans komen.

Vragen stellen of ervaringen uitwisselen?

Als ouders heb je vaak veel vragen en maak je veel situaties mee, waar je het graag even over zou willen hebben met andere ouders. Het is logisch dat je soms wat onzeker raakt en dat je niet altijd weet wat het beste is. Het ouderschap bestaat namelijk niet uit vaste regels! Tijdens Ouderschapscursus Relaxte Babytijd krijg jij de mogelijkheid om al jouw vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Houden deze gedachten je bezig?

“Ik voelde me onzeker en soms zelfs een beetje radeloos, want wat is nou normaal? Mijn baby slaapt bijna nooit overdag, is dat wel gezond? Hij slaapt het liefst op zijn buik. Dit schijnt alleen niet veilig te zijn, maar anders slaapt hij minder … Hij huilt, maar heeft net gedronken; zou hij nog een boer moeten laten of heeft hij nog honger? Of juist krampjes? Hebben andere moeders ook zo weinig tijd voor zichzelf? Is het wel normaal dat ik blij ben als papa thuiskomt, zodat ik onze baby direct ‘af kan geven’? Ik vond het soms een hele worsteling en het kostte tijd om hierin de balans te vinden …”

Dan is Ouderschapscursus Relaxte Babytijd wat voor jou.

Ik merk dat de ouders na de Ouderschapscursus Relaxte Babytijd zelfverzekerder raken en zich minder snel uit het veld laten slaan. Ze hebben overal al eens van gehoord, dus ze schrikken niet snel meer. Vaak hebben ze ook wat homeopathische middeltjes aangeschaft, om de baby tot rust te brengen. Met sommige ouders heb ik nog steeds regelmatig contact! Vooral wanneer de baby voor het eerst verkouden is of bijvoorbeeld gevaccineerd moet worden. 

Meld je aan! 

Wil je zelfverzekerder worden in het ouderschap en zou je het fijn vinden om optimaler voorbereid te zijn? Meld je dan aan voor de Ouderschapscursus Relaxte Babytijd. Neem contact* op. De kosten voor deze groepscursus zijn €39,90 per persoon. Ook 1 op 1 en op maat mogelijk, kosten dan afhankelijk van het gekozen pakket.